Fotografi svih zemalja naoružajte se...

nedjelja, 26.04.2020.

Glupost je neuništiva!

Za početak, jedna prigodna, od grupe KUD Idijoti...Albert Einstein je jednom prilikom rekao kako su dvije stvari beskonačne, svemir i ljudska glupost, s time da za svemir nije sasvim siguran.

I dok je dokazano da svemir zaista nije beskonačan, svakoga dana u svakom pogledu ljudska glupost pokazuje svoju stvarnu beskonačnost dosežući nove vrhunce, a u današnje doba interneta i društvenih mreža, širi se planetom brže nego ikad prije! Štoviše, moglo bi se reći da se glupost, a koja je itekako zarazna, zapravo u stanju proširiti planetom brže od bilo koje druge bakterijske ili virusne bolesti!

U današnje vrijeme gotovo da nema događanja oko kojeg se ne raspredaju sulude i sumanute teorije urote, a koje nastanu još isti dan kada se taj događaj dogodi, ili pak, ako se radi o nečemu što duže traje (poput pandemije), s vremenom te teorije poprimaju apsurdne, besmislene, bizarne i sumanute razmjere, te gotovo da nema "patki", lažnih vijesti, poluinformacija, dezinformacija i totalnih nesuvislih idiotarija koje se ne šire društvenim mrežama i koje na tim društvenim mrežama imaju svoje gorljive pobornike, koji su uvrereni da "čim nešto piše na internetu, to mora biti istina", te da se stiskanjem tipke "share" na društvenim mrežama "spašava svijet".

Velikom djelu populacije je očito preveliki fizički i intelektualni napor dodatno provjeriti informaciju ili izvor te informacije (pomoću googla ili na internetskim portalima koji su usko specijalizirani za otkrivanje i demantiranje lažnih vijesti, teorija urota i sličnih idiotarija od dezinformacija), a neki to namjerno izbjegavaju zbog straha od kognitivne disonance.

Još ako se uzme u obzir da postoji popriličan dio populacije koji će prije povjerovati nekom njima emotivno privlačnom članku ili katastrofičnom scenariju, a kojeg su negdje pročitali na društvenim mrežama, nego relevantnoj informaciji kompetentnih stručnjaka iz provjerenih izvora, ispada da su društvene mreže zapravo pravi rasadnik ljudske gluposti!

Štoviše, ako se malo bolje krene proučavati što se sve može pročitati na internetu i društvenim mrežama poput Facebooka ili Twittera, ispada da je Hrvatska, nacija sa jedva 4 miljona stanovnika - nacija koja ima 4 miljona "nogometnih izbornika" kada god je nogometno prvenstvo, 4 miljona "vojnih stratega" kad god se negdje negdje neki rat, 4 miljona "inženjera" kad god se negdje nešto (g)radi, 4 miljona "ekonomista" ako je gospodarska kriza... a sada i 4 miljona "doktora" i "epidemiologa" kada se dogodila epidemija... Realno, mi smo nacija sa 4 miljona idiota koji zbog Dunning-Krugerovog poremećaja misle da su veći znalci od znalaca za bilo koje područje, pogotovo za ono područje o kojem realno nemaju blagog pojma, te koji kompetentne, educirane i iskusne ljude za ta područja proglašavaju "idiotima" i "neznalicama" , a njihove tvrdnje odbacuju zbog pretpostavki, uvjerenja i etiketiranja da "oni uvijek lažu" ili da su "dio urote".


COVID-19

Kako je krenula pandemija koronavirusa, tako su od strane "znalaca" po društvenim mrežama, blogovima i YouTube-u krenula i nesuvisla drobljenja o njoj. Od toga da "taj virus ne postoji" ili da je to "bezopasan virus sličan gripi" (a gripa je sve samo ne bezopasna!!), preko kojekakvih nesuvislih "bapskih recepata" i "narodnih lijekova" za liječenje svih mogućih bolesti (pa i COVID-a!), pa već do standardno maloumnih pranoidno-šizofrenih teorija urota da je to "izmišljeno", da je to "interes medicinskog lobija, masona, iluminata, ljudi-guštera" i sličnih idiotarija, odnosno da "iza toga stoji Bill Gates" i da se "COVID liječi vitaminom C".

Trebalo bi postaviti pitanje svim tim "većim epidemiolozima od epidemiologa" je li im poznato da su bakterije i virusi tokom vremena u stanju mutirati, a uslijed čega nastaju nove varijante virusa i bakterija koje su ili opasniji, ili otporniji na postojeće metode liječenja. ili oboje.

Isto bilo bi zanimljivo čuti odgovor tih pobornika teorije urota i samozvanih "epidemiologa" na pitanje iz kojih su to "tajnih laboratorija" puštani bakterije i virusi koji su kroz povijest, od antike pa do danas izazivali brojne epidemije i pandemije? A bilo ih je daleko više od nekoliko (Popis epidemija kroz povijest). Stvar je samo u tome što su ove u novijoj povijesti bolje i preciznije dokumentirane, a s obzirom na napredak medicine (uključujući i cijepljenje, na veliku žalost antivaxxera), neke su lakše i efikasnije suzbijane ili spriječavane!

Često se pobornici urota pozivaju na izjave nekih opskurnih, nepoznatih ili dokazano pseudoznanstveno nastrojenih "doktora" ili "znanstvenika", no zaboravljau pri tome činjenicu da to što netko ima diplomu medicine (ili diplomu općenito), ne znači da zbog toga automatski govori istinu - šarlatana, pseudoznantvenika i idiota ima i među "ljudima s diplomom"!!

Uz to, takvi širitelji i pobornici teorija urota se rado koriste fotomontažama, ali i fotografijama koje su stavljene u lažni kontekst (nemaju veze sa onime što piše u tekstu ispod njih), a koje zatim kolaju društvenim mrežama i internetom, dezinformiraju ljude te šire glupost i paniku....

Ne, COVID-19 nije u SAD stigao vlakom

Ne, ovo nije dokaz da je Covid-19 biološko oružje američke vojske

Na ovoj fotografiji se ne nalazi “lijek” protiv Covid-19

Kompilacija dominantnih teorija zavjere o koronavirusu rapidno se širi Facebookom

LIVE BLOG: Dezinformacije o koronavirusu5G mreža

Strah prema novim tehnologijama, tzv. tehnofobija, postoji od davnina. A upravo polazi od onih koji o tim tehnologijama nemaju pojma, niti se žele informirati, već štoviše smatraju da je svaka nova tehnologija "vražje djelo", "opasnost za čovječanstvo" ili pak da iza nje stoje neki "skriveni motivi" što rezultira teorijama urota... Tako danas vlada svojevrsna "anti-5G-histerija".

Naime, ti "veći znalci od znalaca " koji su toliko (ne)informirani da nisu u stanju razlikovati neionizirajuće zračenje (radiovalove) od ionizirajućeg zračenja (rengenskih zraka, ili gama zraka koje nastaju radiokativnim raspadaom...), naprosto su uvjereni da bazne stanice za 5G mrežu (ili bilo koju drugu mrežu mobilne telefonije) u najmanju ruku djeluju kao "mikrovalne pećnice" ili da zrače poput "nukleranih reaktora".

Iako se utjecaji 5G mreže na ljudsko zdravlje još uvijek ispituju, pojavljuju se sulude tvrdnje u maniri cum hoc ergo propter hoc (tj. vjerovanju da ako se dvije stvari događaju istovremeno da jedna uzrokuje drugu) kako "5G mreža zapravo uzrokuje infekciju koronavirusom"... No, kako to da se onda epidemija pojavila i u državama u kojima nema 5G mreže, pa čak i u nekima gdje je pitanje je da li ima uopće mreže za moblnu telefoniju!?

Veza između korona virusa i 5G se ne zataškava, jer je nema

I ovdje se u svrhu poticanja te paranoje i širenja dezinformacija koriste fotografije koje nemaju apsolutno nikakve veze sa kontekstom u koji su stavljene...

Ne, u Zagrebu nije u tijeku tajna operacija postavljanja 5G mreže

Ne, ni u Umagu se ne događa tajno postavljanje 5G repetitora

I ovom fotografijom se šire dezinformacije o tajnom postavljanju 5G repetitora

Ne, ove ptice nisu pomrle zbog 5G tehnologije

Nema nikakvih dokaza da 5G ubija pčeleZaključak?

Vidi naslov....

26.04.2020. u 00:00 • 6 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>< travanj, 2020 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Blog za promicanje kulture fotografije, prava fotografa i borbe protiv ljudske gluposti

Fotoaparat nije oružje, a fotografiranje nije zločin. Međutim, nakon terorističkih napada u New Yorku (2001.) i Londonu (2005.), i pojave zloupotrebe interneta i fotografije, demagogijom i djelovanjem raznih "velikih moralista", dušebrižnika, birokrata i drugih lažnih autoriteta, fotografi i videografi su od hobista, umjetnika, turista i profesionalaca, u očima javnosti pretvoreni u "teroriste", "voajere", "pedofile" i "dežurne krivce za sva zla koja se događaju u svijetu".

Mole se svi koji imaju potrebu komentirati da se drže teme posta i bontona! Svi nesuvisli i nebulozni komentari, te komentari koji budu sadržavali uvrede, omalovažavanja, provokacije, trolanje, spam i slično će biti obrisani bez pardona, a komentatori blokirani.

(Napomena: Moguće je da u starijim postovima nedostaju slike i videi, i da linkovi na slike, videe ili druge web stranice ne rade, zbog toga što su u međuvremenu te stranice, slike, ili videosnimke uklonjene, preimenovane, ili je onemogućeno njihovo linkanje)

Linkovi

Važniji članci na blogu
Hrvatski zakoni
131. vs 144.
Birokratsko nasilje
Kome i zašto smetaju kamere
Za domaće pilote dronova
Zašto je dobro imati auto-kameru
Murphijevi zakoni fotografije
Murphijevi zakoni fotografije 2
Zašto takav naziv bloga?

Fotografski blogovi
Bablfotograf
Bergaz naopačke
Fotografske priče
Geomir
hawkeye_1306
Klik-Po Europama
Kojekakve
Nachtfresser
Nepoznati Zagreb
Splitkarenje u po bota
VladKrvoglad

Ostali blogovi
Alexxl
Čarapa Floyd
Euro smijeh
Plastično je fantastično
Saddako's apprentice
U zvijezdama piše

Ostali linkovi
Blog.hr
Google

Kontakt
toco1980blog(at)net.hr

Copyright

Copyright © Toco1980
Sva prava pridržana.

Nije dozvoljeno korištenje materijala s bloga bez odobrenja autora, osim onih dijelova koji su zasebno označeni kao (cc) creative commons ili public domain.

Arhiva

Veljača 2021 (6)
Siječanj 2021 (14)
Prosinac 2020 (12)
Studeni 2020 (4)
Listopad 2020 (9)
Rujan 2020 (6)
Kolovoz 2020 (10)
Srpanj 2020 (17)
Lipanj 2020 (4)
Svibanj 2020 (12)
Travanj 2020 (23)
Ožujak 2020 (27)
Veljača 2020 (17)
Siječanj 2020 (11)
Prosinac 2019 (8)
Studeni 2019 (9)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (5)
Kolovoz 2019 (13)
Srpanj 2019 (11)
Lipanj 2019 (9)
Svibanj 2019 (8)
Travanj 2019 (7)
Ožujak 2019 (14)
Veljača 2019 (10)
Siječanj 2019 (10)
Prosinac 2018 (13)
Studeni 2018 (14)
Listopad 2018 (19)
Rujan 2018 (14)
Kolovoz 2018 (12)
Srpanj 2018 (20)
Lipanj 2018 (18)
Svibanj 2018 (25)
Travanj 2018 (20)
Ožujak 2018 (19)
Veljača 2018 (23)
Siječanj 2018 (23)
Prosinac 2017 (22)
Studeni 2017 (29)
Listopad 2017 (30)
Rujan 2017 (25)
Kolovoz 2017 (19)
Srpanj 2017 (30)
Lipanj 2017 (28)
Svibanj 2017 (31)
Travanj 2017 (31)
Ožujak 2017 (26)

Početak