Dosta je više

17.03.2024.

Bilo bi poželjno da napravimo natječaj na blogu i da svak od blogera (tko želi) u svom editoru napiše tekst o osobama koje podnosi i koje ne podnosi, te da se tako u njihovim komentarima potegne vrijeđanje osoba i podbadanje.

Meni ako se netko ne dopada sa svojim načinom pisanja ili nečim drugim ja njegov tekst pročitam ali ne ostavljam ni uvredljiv komentar vezan za osobu čiji tekst sam pročitala ili za osobu koju niti nisam, a niti ću ikada sresti.
Pisanim tekstom pokazujemo svoju osobnost i izražavamo se onako kako se izražavamo jer tako smo se naučili izražavati tokom života.
Nazivati nekoga pogrdnim nazivima nimalo nije kulturno, jer nemojmo zaboraviti da i životinje imaju svoju inteligenciju. Napisati nekome u komentarima da nije pametan ili nešto još gore je uvredljivo i za tu osobu i za osobu koja je ostavila takav komentar.

Ne, ne želim i neću nikog blokirati jer svi smo mi tu da bi napisali tekst koji nam se mota po mislima znajući da će nas bar nekoliko razumjeti što smo tim tekstom željeli poručiti drugima, a i sebi samima, te ga prikazati javno.
Naše pametne ili manje pametne tekstove ne čitaju samo blogeri koji blog pišu, čitaju nas i drugi, pa kada pročitaju komentare ispod teksta koji ih interesira zgroze se od naše ne kulture dijaloga.
Ne, nemojte sada pomisliti da se morate ulizivati bilo kome, da morate svakome podilaziti, ne ne morate, ali se suzdržite od vrijeđanja osoba koje vama nisu po volji jer svi smo mi ovdje sa svojim manama i vrlinama i da naravno imamo svoj ego ali pokušamo biti kulturni jedni prema drugima, jer vrijeđanje bilo koga nikuda ne vodi.

Objasnite mi

16.03.2024.

Nije mi jasno zašto od jednostavno postavljenog pitanja komunikacija u komentarima ispod teksta krene u krivom smjeru.
Znam da se nitko ne sviđa svakome i da je u stvarnom i virtualnom je isto ali isto tako znam da mora postojati kultura dijaloga.
Ne nitko se od nas ne mora dopasti svima, niti se moraju svi dopasti nama, ali vrijeđati nekoga zbog njegovih drugačijih stavova od naših nije ni lijepo ni kulturno.

Možda griješim ali neka osnovna kultura dijaloga postoji i javno i virtualno.

<< Arhiva >>