utorak, 17.12.2019.

Zombieland: Double Tap (2019)

MV5-BYjcw-Nj-Zh-NGYt-OGNl-Ny00-NGI3-LTlm-ODMt-MGZl-Mj-A3-Yj-A0-Njg0-Xk-Ey-Xk-Fqc-Gde

Sve u svemu: 3,5 / 5 party
Više o filmu: Imdb.com
Video

Nanovo pratimo poznatu nam četvorku Columbusa, Tallahassee, Wichitu i Little Rock kako nastavlju suživot sa zombijima odnosno borbu protiv njih, upoznavanje drugih preživjelih te njihove međusobne, ''obiteljske'' razmirice...

Razor-Scooters-in-Zombieland-Double-Tap-780x439

Moram priznati da nisam iskreno bio sretan kada sam vidio da će izaći dvojka ultra popularne zombi-komedije Zombieland. To bi bilo iz više razloga: teško se dogodi da jednako uspješno ili barem približno neki nastavak iz takve popularnosti prvog dijela, pogotovo nakon desetljeća kasnije, iznjedri nešto vrijedno pamćenja. Drugi razlog bi bio kompletiranost radnje koju nam je donio original te nepotrebno nastavljanje cijele te priče. Razumijem da je mnoge fanove Zombielanda ova informacija oduševila, pogotovo zbog činjenice da je ista postava iza kamere i ispred nje odlučila reprizirati svoje uloge - Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Emma Stone i Abigail Breslin. Uz njih smo dobili i neke nove likove te ponešto novih avantura i zanimljivih lokaliteta. Što pametnoga reći o ovome nastavku? Osim interesantnog naslova (double tap jedno je od pravila kako se boriti protiv zombi apokalipse), nastavak je točno ono što treba predstavljati: događaji se direktno nadovezuju na prošli dio, nove spačke, novi, poboljšaniji zombiji, nove provale...međutim, je li to sve bilo potrebno? Otvoreno ću reći da nije, no kad bismo pogledali film kao film, način na koji je snimljen, gluma, humor, scenografiju, efekte...nema se tu što zamjeriti, riječ je o vidno visokoj produkciji i kvaliteti kojoj vrlo teško možete nešto zamjeriti, poglavito što se po meni humor čak i malo nadogradio s obzirom na prvi dio.

b967f260-fca1-4b1d-b11b-fe3cf658ff2e-screen-shot-2019-10-10-at-1

Zombieland služi prvenstveno za zabavu i mozak na pašu, prepun je konstantnih doskočica, on-screen fora i (pokušaja) humora, ponavljam, čak i u povećanoj dozi naspram jedinice, četvorka je standardno dobra i užasno glumački autentična i kvalitetna, pa čak je i Jesse Eisenberg uspio biti manje iritantan nego što je inače u bilo kojem drugom filmu (isprike čitateljstvu koji ga voli, meni je jednostavno nepodnošljiva faca no ). Dakako da moram pohvaliti brutalne efekte i visoku produkciju te odlične scene pičvajza i PG-13 "krvavih" dijelova, sve je stvarno odrađeno na respektabilnom nivou. Da ne bi sve bilo kao da je copy-paste prvog dijela i da je dosta toga izlizano (što i jest), valja spomenuti neke novitete poput naprednih zombija, novih likova (Luke Wilson, Zoey Dutch, Rosario Dawson, Thomas Middleditch...) i novih i atraktivnih načina ubojstava. Valja spomenuti i kratku pojavu Billa Murraya koji je time snimio svoj drugi zombie film 2019. godine.

Zombieland-Double-Tap-Feat

Zombieland: Double Tap lako je probavljiv i iznimno zabavan film, no apsolutno bespotrebno snimljen, s dosta copy-paste fora iz prvog dijela. Sad, kako kome paše, neka upali i odgleda, neće vam sigurno biti žao potrošenih sat i 40 minuta, no možda je bolje za odgledati ga u ekipi.

01:31 | Komentari (0) | Isprintaj | #

<< Arhiva >>