utorak, 19.04.2011.

The Hills Run Red (2009)



Sve u svemu: 2,5 / 5 zijev
Više o filmu: Imdb.com
Video

Troje mladih fanova horror filmova odlazi na put kako bi upoznali i pronašli redatelja jednog starog filma koji je nestao prije 20 godina, a o kojem se priča da je proglašen najstrašnijim i najrealnijim...umjesto toga, upoznaju redatelja i on će na izopačen način uzvratiti svojim fanovima dobrodošlicu...



Neki dan na HBO-u sam naišao na ovaj film pod nazivom Krvave planine pa sam rekao zašto ne, baš bih mogao pogledati neki noviji slasher. Kako u zadnje vrijeme dosta slabo pratim filmove jer uskoro putujem u inozemstvo, ovo mi je došlo kao prava stvar da barem malo osvježim blog. Hills Run Red je djelo redatelja Davea Parkera koji se nije isticao kao redatelj, već više kao producent i završni specijalist za mnoge avanturističke filmove. Ovo mu je ajmo reć prvo ozbiljnije djelce. Kako sam već rekao, ovo je slasher, znači imamo i ubojicu pod imenom Babyface, dobiveno po maski koju nosi (vidi sliku dolje). To je ubojica i iz tog starog filma iz 80-tih pod istim nazivom i za kojim traga ova mlada ekipa..koja će, pogodite, nagrabusiti u filmu kao i svaki pristojni teenager u slasherima. Iako je radnja dosta posebna i zanimljiva, nažalost nisam uspio naći puno pozitivnih stvari u ovome filmu. Nedostaje mu dinamike i nekako mi je totalno ostao prolazan i neću ga se možda uopće za par godina sjećati.



Preciznije, nema uopće pamtljivih djelova u filmu. Krasi ga dobar ubojica, neke sadističke interesantno napravljene scene i eventualno dužina filma, ali sve ostalo je, bojim se, promašaj. Da krenemo možda, od glume: oko filma se digao neki mali hype zbog Sophie Monk, karizmatične plavuše koja je krasila naslovnice mnogih časopisa, a koja se ovdje pojavljuje među glavnijim ulogama. Eventualno su ona i glavni antagonist odradili dobar posao, ovo sve je na razini osnovnoškolaca, jako loše i čak u par navrata i neizdrživo iritantno. Druga lošija stvar je tijek radnje i općenito tup scenarij; valjda im nije bilo jasno da ne može sve ostati samo na dobroj ideji, treba se poraditi na tome, ali oni očito nisu imali petlje za to. Radnja je monotona, pretvara se u proljev u zadnjih pola sata filma i teško se može pozorno pratiti, a da se ne zijevne 2-3 puta. Tako da je i ona dobra ideja što su ju valjda imali na početku pala u vodu. Efekata u filmu nema nešto previše, a i onih kojih ima nisu me nešto pretjerano očarali, jer je lažna krv dosta upečatljiva, a to je također minus ovog već ionako jedva prolaznog djelca.



Mah...slasher, ali loš slasher. Dajem mu 50% jer je ipak uveo jednog novog ubojicu koji je na sreću zanimljiv, iako i on ima svojih mana, zbog nekih scena i zbog ideje. Sve ostalo je nažalost žešći trash. Ah...gdje je nestala ona stara želja za zanimljivim, dinamičnim i inventivnim slasherima? Duboko je zakopana krajem 80-tih...loš film.

10:29 | Komentari (1) | Isprintaj | #

<< Arhiva >>