ponedjeljak, 17.05.2010.

No Man's Land: The Rise of Reeker (2008)



Sve u svemu: 2,5 / 5 zijev
Više o filmu: Imdb.com
Video

Smell how it all began...

U jednoj od američkih zabiti pljačkaši bježe iz kasina i voze ozlijeđenog ortaka do najbliže benzinske postaje gdje su se trenutno nalazili šerif i njegov sin. I dok pljačkaši pokušavaju pobjeći od policije, ubrzo saznaju da im ona nije jedina prijetnja i da ih sve ganja nešto puno lošije...



Poznato vam je u naslovu ovo Reeker, jel? Eh, pogodili ste...ovdje je riječ o nastavku zabavnog djelca po imenu Reeker iz 2005. godine u kojem je bila riječ o stvorenju koje na jako čudan način i jako čudnog izgleda ubija ljude koji prolaze napuštenim dijelovima Amerike, takozvanim 'pustinjama'. Na početku ovog filma gledatelj uspijeva saznati malo više o prošlosti Reekera te kako je sve to zapravo krenulo. Ubrzo se radnja prebacuje u sadašnjost gdje se kasnije upoznajemo sa ostatkom glumačke ekipe i ubojstva kreću. Moram reći da nakon dosta dobrog prvog dijela nisam očekivao ovakav korak unazad, jednostavno Reeker dvojka je blijeda kopija originala, odnosno drugi i neuspjeli pokušaj istog redatelja Davea Paynea u nastojanju da nam pretoči zanimljivost i inventivnost originala na drugi dio. Ali đaba...kad jednom pogledate nešto novo, drugi put će vam to biti staro i dosadno, samo u drugačijoj verziji. Od toga se sastoji No Man's Land.



Uglavnom...u ovom dijelu vidimo ponešto drugačija ubojstva, još više gadosti, što je najbitnije i drugačijeg Reekera, bez kapuljače. Kao i u prvom dijelu, svake minute se nešto mora događati, što vam svakako ne može stvoriti dosadu, Dave Payne na to računa i dobro to odradi. Makar je prvi dio napetiji od drugog, ovdje vidimo više brutalnosti i više likova koji su nekako antipatičniji i tromiji.
Jedna od najvećih gluposti u filmu je razvodnjavanje problema, odnosno kada dolazi do neke ubojite scene ona se pretvara u humorističnu scenu, koja ni debilu ne bi bila smiješna. Ima jedna i novost u filmu: pojava nevidljivog zida (?)...no dobro...
Efekti u filmu nisu previše zastupljeni, ali i ovo malo što ih ima nije baš zadovoljavajuće i autentično.



Dvojka u svakom slučaju nije zadovoljila, nije to ono što sam očekivao pa i unatoč lošim komentarima gledatelja. Šteta, prvi dio je ponudio nešto novo, da bi već drugi dio stao na kraj kvaliteti ovakvog tipa horrora. No Man's Land ima i drugi naziv: neinventivnost.

11:09 | Komentari (0) | Isprintaj | #

<< Arhiva >>