četvrtak, 23.07.2009.

Wolf Creek (2005)

Image Hosted by ImageShack.us


Sve u svemu: 2,6 / 5 zijev
Više o filmu: Imdb.com
Video

Troje mladih odlazi na touring Australijom radi razgledavanja sve dok im se u nedodžiji pokvari auto i ne znaju više što će sami, sve dok im nije naišao kamionet i vozač koji im dobronamjernom gestom nudi pomoć, koju su ovi objeručke prihvatili. Ali, niti ne znaju da vozač ima puno dublje i mračnije planove oko ovo troje i da će im trebati puno sreće da se iz njegove zamke izvuku...

Image Hosted by ImageShack.us


Da krenem: Baš mi je falio neki film tipa Borderland (vidi dolje) koji je dobio zavidnu ocjenu (opet vidi dolje) da malo skrenem sa realnog života i bacim se malo na filmove. E sad...teksački masakri u Americi su postali jako poznati slučajevi i po njima se napravilo dosta filmova. Navodno je ovaj film rađen po istinitim događajima te u Australiji svake godine nestane po 30000 ljudi. Ovako, filmova o otmicama mladih u nekim zabitima mi je već puna kapa jer se svi, ama baš svi filmovi tog kalibra svode na isto. Manijakalni ubojica/ce kojima nije ni do čega samo da vide sve više krvi i prave se ludi, skvičave ženske koje ne vide spas ispred sebe, samo se deru i banalno glupi razlozi kako je do svega došlo.

Image Hosted by ImageShack.us


Ponavljam kao i u prošlom postu, ovo je isto dio mog osobnog mišljenja kao i cijeli blog, ne razumijem kako je film dobio 6,3 na filmskom portalu i kako ga dosta ljudi cijeni i smatra među najboljim filmovima 2005. godine. Ne, ovo je jedan od slabijih filmova ne zbog kvalitete snimanja ili zbog glumaca, već zbog banalne glupe neshvatljive radnje koja se već toliko puta mogla vidjeti. Zadnjih pola sata filma sam skoro zaspao dok je lik pokušao izboriti nešto sa ovo troje zarobljenih, ni on sam ne zna što. Što je najgore ni redatelj, zato nas je ostavio kao u nekoj neizvjesnosti. Svejedno, ovaj je film bolji od Borderlanda jer je mračniji, malo manje nebuloznosti ima i nekako je...smisleniji.

Image Hosted by ImageShack.us


Žao mi je što sam se vratio pisanju komentirajući ovaj film, propustio sam vam komentirati Dawn of the Dead, Friday the 13th VIII i The Mist zbog ovog, no, naći će se i oni uskoro. Preskok plus i na ovaj film.

18:20 | Komentari (2) | Isprintaj | #

<< Arhiva >>