ponedjeljak, 27.07.2009.

Friday the 13th part VIII: Jason Takes Manhattan (1989)

Image Hosted by ImageShack.us


Sve u svemu: 2,8 / 5 zijev
Više o filmu: Imdb.com
Video

Putujuća grupa studenata brodom ide u posjetu američkom velegradu New Yorku, ni ne sluteći kako sa sobom među posadom i profesorima ne vode i hodajuće zlo, oživjelog Jasona Voorhessa...

Image Hosted by ImageShack.us


Ima mnogo stvari po kojima poštujem ovaj serijal, jedan je od mojih najdražih kao i sam Jason, no na žalost kvaliteta prvog i drugog nastavka postupno se uzdiže i opada po nastavcima. Više opada. Nakon slabe petice serijal uzdiže zabavna šestica, pa kreće ponovno u neke gluposti sa Carrie u sedmici i nakon toga stvara potpunu zabavu u osmici. Ovo mi je, nakon prva dva i šestice najdraži dio u serijalu. Ne zato što on kvalitetom prestiže neke djelove jer je po kvaliteti dosta bedast, nego zbog sat i pol velike zabave koja vas neće natjerati da zijevate. Mene nije.

Image Hosted by ImageShack.us


Istina, ima tu jako velikih i bedastih gluposti kao što su sami glumci, mislim, ti studenti su tako porazbacani u filmu da je to stvarno nespojivo i nepovezano, svaki vodi svoju politiku, glupe su im namjere i nisu me zadivili svojom glumom. Hh, na ideju filma se moram nasmijati, ona je svakako među najinteresantnijima u povijesti horrora, da se ogromni serijski ubojica mirno šeće manhattanskim ulicama dok ga prolaznici gotovo i ne zarezuju. Ima i par humorističnih scena što na brodu, što na ulicama. Kako se film približava kraju tako i radnja postaje sve gluplja, gluplja i gluplja. Ubacuju se neke scene totalno nebitne za koncept filma, i kraj dosta smrdi na glupost.

Image Hosted by ImageShack.us


Scena koju vidite gore na slici je definitivno najgluplja u filmu, neću vam odavati koja je i o kome je riječ ali to je stvarno bilo izostavno. No, ponavljam, koliko god film bio loš u smislu kvalitete i kritike, svakako će pronaći mjesto kod gledatelja zbog zabave, jer film je više rađen da zabavi publiku nego da ju impresionira, tako barem izgleda. Da nije bilo smijeha i dobrih ubojstava te Jasonovih zanimljivih čestih pojava, film bi bio dno dna.

01:35 | Komentari (1) | Isprintaj | #

<< Arhiva >>