subota, 20.06.2009.

Valentine (2001)

Image Hosted by ImageShack.us


Sve u svemu: 2,7 / 5 zijev
Više o filmu: Imdb.com
Video

Četiri prijateljice počinju dobivati morbidne čestitke za Valentinovo i pokušavaju otkriti sa detektivom Vaughnom poveznicu između čestitki. Uskoro se počinju događati ubojstva njima poznatih osoba i same počinju nestajati a noć i zabava na Valentinovo je sve bliže...

Image Hosted by ImageShack.us


Ako se ne varam, ja još nisam bio prešao na dvoznamenkasti broj u godinama kada sam prvi put gledao ovaj film. I kao takvi klinac sjećam ga se kao strašnog horrorca sa tipom koji ima masku Kupida, anđela ljubavi. 2004. godine odlučio sam malo osvježiti pamćenje kao malo stariji i sve to, i ako se ne varam 2006. i 2007. sam ga pogledao još dvaput i sada ponovo. Stvarno me hvata (ne)sreća da stalno gledam ovaj film i svaki put u drugom društvu. Nije da se hvalim sa izabiranjem djevojaka ali ono...šala. Uglavnom, film je ostao zapamćen po tome što se toliko vrti po našim videotekama još uvijek da već ne znam koji ljubitelj horrora ovo nije pogledao. Drugo, u pitanju su mlade i lijepe glumice, Denise Richards, Marley Shelton, Jessica Cauffiel i Katherine Heigl. Treće, film ima ubojicu koji ima jako zanimljivu masku i dosta zastrašujuću.

Image Hosted by ImageShack.us


Film je na široke poglede gledan kao smeće. Jedan obični slasherčić kakvih stvarno u filmskoj industriji ima na bacanje, te koji se samo koriste različitim pričama i datumima. Ovaj film ovdje i My Bloody Valentine su slični samo po eventu, tako da ne gledate na ovaj film tako naširoko. Gledajući pojedinosti u raznim scenama, ubojstva nikako nisu za odbaciti, malo takvih modernih ubojstava možemo vidjeti, doduše ima i par jednostavnih. Gluma također ima svoje mane i vrline, tako da sve u ovom filmu zapravo varira između dobrog i neobičnog i lošeg i uobičajenog slashera, po čemu ga nikako ne treba odbaciti i treba ga imati u vidu.

Image Hosted by ImageShack.us


Ako imate imalo tolerancije prema ovome što je redatelj htio reći i prema ovome filmu, mislit ćete kao i ja te ga smatrati ok slasherčićem. Mislite li imalo drugačije, film je kao stvoren za vaš Recycle Bin.

18:04 | Komentari (1) | Isprintaj | #

<< Arhiva >>