četvrtak, 18.06.2009.

Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors (1987)

Image Hosted by ImageShack.us


Sve u svemu: 3,8 / 5 party
Više o filmu: Imdb.com
Video

Kristen, djevojka koja još od malena ima problema sa snovima upisuje se u bolnicu na odjel loših snova, gdje se upoznaje sa još ljudi sa tim problemom i sa doktorom Gordonom i Nancy Thompson, djevojkom koja je već imala iskustva sa noćnim morama. Ni sami nisu znali da sanjaju istog lika koji ih proganja u snovima i koji ih želi ubiti, sve dok nisu počela prava ubojstva u bolnici. Preživjeli moraju pomoći Kristen da zajedno pobjede Freddya Kruegera i da zauvijek pokopaju njegove ostatke na groblju...

Image Hosted by ImageShack.us


Nightmare on Elm Street je oduvijek imao jednu malu manu: previše nastavaka. Koliko god redatelji i scenaristi pokušavali doći do savršenstva prvog nastavka, nisu nikako mogli u tome uspjeti. Pa je tako Freddy Krueger vječno ostao horror ikona koja se vuče po snovima i ubija u njima. Po slušanjima i svemu, Nightmare on Elm Street serijal zapravo nema ni jednog lošeg nastavka. Nisam pogledao iskreno sve, no mislim da ću u skoroj budućnosti ispraviti tu grešku.

Image Hosted by ImageShack.us


Treći nastavak nam ponovno donosi Freddya kao masovnog i groteksnog ubojicu koji pruža ljudima bizarne snove tako da ima stvarno impresivnih ideja oko smrti likova što uvrštavam kao jedne od njegovih najpoznatijih ubojstava. Ovdje nema skrivanja krvi niti skrivanja vađenja ljudskih dijelova tijela i slično, sve se odvija pred gledateljevim očima čisto da naglase Freddy-evu odvratnost. Pohvala ide i odličnim efektima kroz film, stvarno su impresivno napravljena ubojstva osim par krajnjih scena.

Image Hosted by ImageShack.us


Ovo je zapravo puno bolji nastavak od uspavane dvojke, ali opet mi nikako ne može stati uz bok genijalnoj jedinici. Ubojstva su pametna, Freddy je dosta samozatajan, glumci i likovi ok, režija i priča kvalitetno uređeni. Dobar i gledljiv nastavak. Btw vratio sam se malo na ovaj zapušteni blog, tako da krećemo ponovo. Stay tuned.

20:43 | Komentari (0) | Isprintaj | #

<< Arhiva >>