srijeda, 08.10.2008.

Joy Ride 2: Dead Ahead (2008)

Image Hosted by ImageShack.us


Redatelj: Louis Morneau
Glume:

Nicki Aycox
Nick Zano - Bobby
Kyle Schmid - Nick

Više podataka možete vidjeti ovdje: Imdb.com

Zemlja i trajanje filma: SAD / Kanada, 90 min

Sve u svemu: 2,2 / 5 headbang

Road is full of trucks...only one has a dead body in it...

Četvero prijatelja na putu doživljavaju kvar auta te pokušavaju naći pomoć kod obližnjeg napuštenog imanja. Provaljuju unutra te kradu automobil ostavljajući broj mobitela kako bi platili štetu. Nisu ni svjesni bili da su provalili u kuću jednom ludom kamiondžiji koji će prvo zajebavati, a onda ubiti sve koji mu se nađu na putu. Tijekom cijelog filma kreće naganjanje kamiona i auta uz mnoge morbidne zadatke koje pritom moraju obaviti...

Kako za ovaj film nisam našao slike, a nemam taj program da hvatam screenshotove, kada dođu neke slike ja ću ih staviti u ovu recenziju. Naime, ovo je nastavak filma iz 2001. godine, Joy Ride. Film je na mene ostavio jako pozitivne dojmove, bio mi je jako zabavan i zanimljiv. Naravno da nisam istu kvalitetu očekivao od nastavka. Joy Ride 2 je skoro pa mogu reći sranje od filma. Jako bih bio sretan da je prvi dio ostao bez nastavka, jer bi to bio jedan od rijetkih dobrih horrora koji nije dobio nastavak. Zašto je dvojka skoro pa sranje od filma?
Ideja. Prvo, na glup su se način posvadili sa killerom, jbt pa tko bi bio onoliko glup da ostavi broj mobitela na vratima kuće u koju je provalio? Pa to nema veze sa razumom, a ni sa dobrim scenaristom. Veoma glup početak.
Likovi. Možda glumci nisu bili loši, ali j**** onakve dosadne i naporne likove. Metalac koji uopće nije metalac, frajer kojega odmah otmu u prvoj polovini filma te dvije glupače, a jedna od njih tjera u smrt svoje prijatelje da spasi svog dečka koji možda već može biti mrtav. WTF???
Zahtjevi. Killerovi zahtjevi su nekako gluplji, nemaštovitiji nego u prošlom nastavku, killer se promijenio u nekog sadistu koji uopće više toliko ne takticira kao u prethodniku.

Sviđaju mi se u filmu glumci koji su utemeljili glupe likove te zahtjevi, iako su glupi, još su probavljivi.
Zaboravio sam spomenuti kako u filmu ima par loših efekata sa kamionom te nekim čudnim kamerama koje su bile jako mutne. (?)

Uglavnom, film je govance od kojeg sat i po vremena brzo prođe, još i bolje. Razočarao me makar sam očekivao nešto loše. Nemojte molim vas ići na trojku.

17:12 | Komentari (2) | Isprintaj | #

<< Arhiva >>