srijeda, 10.09.2008.

The Strangers (2008)

Image Hosted by ImageShack.us


Redatelj: Bryan Bertino
Glume:

Scoot Speedman - James Hoyt
Liv Tyler - Kristen McKay
Glenn Howerton - Mike

Zemlja i trajanje filma: SAD, 85 min
Sve u svemu: 4 / 5 party

Lock the door. Pretend you're safe...

Mladi par nakon partya dolazi u obiteljsku kuću negdje Bogu iza nogu, gdje nema ljudi. Nakon neuspjelog Jamesovog pokušaja da zaprosi Kristen, oboje su tužni i ispričavaju se jedno drugom. Sve prolazi mirno i taman kada su se trebali uputiti u spavaću sobu, netko im počne lupati po vratima. Mlada djevojka se navodno izgubila te je pogriješila kuću. Nakon što je James otišao do grada, lupanje opet počinje...

Image Hosted by ImageShack.us


Film je napravljen po stvarnom događaju o psihotičnoj obitelji koja namjerno plaši žrtve prije nego ih ubiju. Ubojice (muškarac i dvije žene) cijeli film imaju sablasne maske i nikako im ne uspijemo vidjeti lica, osim djevojke na vratima. Kroz cijeli film se nešto mora događati, makar prvih 20 minuta nije nešto posebno. Scene su napete, dobro obrađene i kvalitetno snimljene. Iako film čak malo vuče i na Vacancy, radnja je drugačija te ubojice imaju maštovitije te sablasnije maske.

Image Hosted by ImageShack.us


Glumci su solidni. Liv Tyler je dosta dobra, a nju znamo po filmovima kao što su Lord of the Rings serijal, gdje glumi vilenjakinju Arwen, te u sad novom filmu The Incredible Hulk i u malo starijoj komediji Empire Records. Glavni glumac je dosta zbunjen u nekim situacijama, a ostali glumci su ili pod maskom ili se pojavljuju dvije minute. Jako mala glumačka postava. Režija u filmu je kvalitetna, a scenarist nije trebao imati puno posla, tek da ubaci pokoju strašnu scenu.

Image Hosted by ImageShack.us


Cjelokupan dojam mi je taj da sam uživao u filmu i da mi je stvarno brzo prošlo tih sat i nešto malo minuta trajanja filma. Mogu reći da je ovo jedan od boljih horrora ovog stoljeća i trebalo nam je neko malo osvježenje na horror tapeti punoj remakeova i dosadnih novih filmova. Zadovoljan sam ovim filmom i toplo ga preporučam.

19:54 | Komentari (6) | Isprintaj | #

<< Arhiva >>