četvrtak, 04.09.2008.

The Hitcher (1986)

Image Hosted by ImageShack.us
Redatelj: Robert Harmon
Glume:

C. Thomas Howell - Jim Halsey
Rutger Hauer - John Ryder
Jennifer Jason Leigh - Nash

Zemlja i trajanje filma: SAD, 97 min
Sve u svemu: 3,8 / 5 party

<strong>The terror starts the moment he stops...

Ovaj sam film odgledao negdje barem 5 puta pa ne bi bilo u redu da ne osvane na ovom blogu. Prvi puta sam ga pogledao kada sam za Božić 2005. dobio 5 originala iz neke prodavačke kuće (ne sjećam se koje), a ti originali su bili The Fog (1980), Prince of Darkness (1987), They Live (1988), Alone in the Dark (2005) te ovaj film. Sve sam ih već prije par godina odgledao, pa bi bio red da ih se malo podsjetim. The Hitcher je jedan veoma uzbudljiv triler koji je jedan od onih filmova koji vas tjera da suosjećate s glavnim likom (npr. Phone Booth iz 2002. godine sa Corinom Farellom). U filmu se nalazi poznati glumac Rutger Hauer koji je u ovom slučaju autostoper.

Image Hosted by ImageShack.us


Film je dosta hvaljen i dosta poznat te jedan od najzanimljivijih trilera 80-tih. Dobio je i remake 2007. godine gdje je glavni negativac Sean Bean, a Hauer i Bean su po meni dosta slični karakterno. Remake još nisam gledao. Film ima malih rupica u scenariju koje su mogle biti popunjene nekim crazy car vijanjima, ubojstvima i sl., makar ih u filmu nije bilo ni tako malo. Dosta ima zanimljivih scena oko potjere negativca, te kako se negativac poigrava sa protagonistovom psihom (želite li neki sličan film pogledajte Joy Ride (2001) ili pak Duel (1971)).

Image Hosted by ImageShack.us


Ukratko da vam radnju ispričam: Jim Halsey odvodi auto preko svoje firme u Chicago. Putem nabasa na autostopera koji se isprva čini normalnim, a kasnije sazna da je to opasni ubojica. Kroz cijeli film počinje naganjanje te dvojice te je policija malo na Jimovoj, malo ne na njegovoj strani. Uglavnom, jednostavna a dobro realizirana priča.

Image Hosted by ImageShack.us

Ja vam ovaj film toplo preporučam jer stvarno nećete požaliti što ćete ga pogledati i ako ga budete gledali svakako ga gledajte sami. Tada ćete dobiti pravu atmosferu. Inače cijenim Hauera kao glumca, i ovo mu je jedan od boljih filmova u kojima je glumio. Ovom ću se djelu još par puta vraćati čisto da uočim neke prikaze koji mi nisu zapeli za oko u prvih 400 gledanja.

15:50 | Komentari (1) | Isprintaj | #

<< Arhiva >>