utorak, 08.07.2008.

Cube (1997)

Image Hosted by ImageShack.us


Redatelj: Vincenzo Natali
Glume:

David Hewlett - David Worth
Maurice Dean Wint - Quentin
Nicole de Boer - Joan Leaven

Zemlja i trajanje filma: Kanada, 90 min
Sve u svemu: 4,1 / 5 party

Fear... Paranoia... Suspicion... Desperation...

Nakon otkomentirane slabe dvojke (post ispod) bio bi red da komentiram i korijen drugog nastavka, a to je prvi dio. Radnja je ista kao u svim drugim kockama, par ljudi nađu se zarobljeni u prostoriji koja sa svake strane ima po šest vrata i svaki od njih nije bez razloga u toj zamci. Svaki od njih ima profesiju koja bi mogla pomoći svima njima. Dalje neću pričati, ovo je sve što praktički trebate znati u sva tri nastavka. E sad...prvi dio je najbolji. Veoma je dobar jer ovako što nikad prije u filmovima nije viđeno. Domišljata radnja, dobri glumci (pogotovo retard), zvukovi su dobri i kvalitetni, te je priča dosta zamršena i dobro realizirana.

Image Hosted by ImageShack.us


Kako sam i rekao, jedinica je originalna, maštovita i zabavna. Iako ima opet onog opredjeljenja likova po karakterima...to mi se ne sviđa. Zamke su cool. Iako ih se u ovom dijelu previše i ne prikazuje, nego se većinom priča, to vam neće zasmetati. Priče su uglavnom zanimljive. Redatelju ovog filma je vjerojatno ovo najbolje djelo, pošto se prije teže moglo čuti za njega, a teško i sad. Glumci su također dosta anonimni, par njih je glumilo u važnijim filmovima.

Image Hosted by ImageShack.us


Nemam više što za reći. Cube je zabavan kriminalistički horror triler koji će vas zadovoljiti i natjerati da ga barem još jednom pogledate. Preporuka. Na imdb-u uopće nije bezvezna ocjena: 7,5 i 33000 glasova. Obečavajuće.

03:54 | Komentari (6) | Isprintaj | #

<< Arhiva >>