utorak, 22.04.2008.

The Eye (2008)

Image Hosted by ImageShack.us


Redatelj: David Moreau i Xavier Palud
Scenaristi: Sebastian Gutierrez i Jo Jo Yuet-chun Hui
Glume:

Jessica Alba - Sydney Wells
Alessandro Nivola - Dr. Paul Faulkner
Parker Posey - Helen Wells
Rade Šerbedžija - Simon McCullough
Fermanda Romero - Ana Christina Martinez
Rachel Ticotin - Rosa Martinez

Zemlja: SAD
Mjesto snimanja filma: Albuquerque, New Mexico, USA
Žanr: Dramski horror triler
Trajanje: 88 min
Tagline filma: How can you believe your eyes when they're not yours?
Ocjena na IMDB-u: 5,2 / 10
Moja ocjena: 3,1 / 5 zijev

Sadržaj filma:

Sydney, a young, blind violinist is given the chance to see for the first time since childhood through a miraculous corneal transplant. As Sydney adjusts to a dizzying new world of colors and shapes, she is haunted by frightening visions of death itself capturing the doomed and dragging them away from the world of the living. Terrorized and on the brink of insanity, Sydney must discover whose eyes she has inherited, and what secret visions they have held.

Moje mišljenje o filmu:

Gledate recenziju na film koji je remake na film Gin gwai iz 2002. godine, naravno - azijske produkcije, odnosno iz Hong Konga. U filmu glumi lijepa Jessica Alba, koja se dosta dobro snašla u ovoj zahtjevnoj ulozi slijepe osobe, Radeta ne bih ni prepoznao da nisam vraćao film na dijelove gdje on glumi. Moram priznati da ovaj remake u usporedbi s drugim remakeovima koja naprave sranja od svega čega se dohvate (čast iznimkama), uopće nije loš.

Image Hosted by ImageShack.us


Moram priznati da mi je Gin gwai jedan od very scary filmova uopće, a The Eye nekako uporno pokušava dostići tu dozu napetosti i straha, što mu je i uspjelo sa veoma dobrim maskama, efektima (u nekim situacijama) i dobrim i nepromijenjenim tijekom fabule. No, u Hong Kongu su naravno bili drugi gradovi u pitanju (nije Mexico bio destinacija zla kao u remakeu), već na nekom drugom mjestu. Pošto sam osoba koja ima visok imunitet od filmskih strahova, moram priznati da sam se, unatoč tomu što sam gledao original, pošteno zatreskao.

Image Hosted by ImageShack.us


Niža kvaliteta ovog filma su pretjerani dijalozi u nekim scenama od kojih se spusti zanimacija gledanja, ali se sve to riješi brzim zastrašivanjem, kojega nekad ima i previše. Film je dobar, svidio mi se u globalu te mi je jedan od dražih remakeova, Ameri većinom useru preobrazbu iz azijskog u njihovo (ne znam ni zašto to rade), ali ovo je u globalu dobro. Skoro pa vrlo dobro. Ako vam je mila Jessica Alba ili pak remakeovi, zagledajte se u ovaj film.

18:50 | Komentari (3) | Isprintaj | #

<< Arhiva >>