srijeda, 31.10.2007.

Haunted (1995)

Image Hosted by ImageShack.us


Redatelj: Lewis Gilbert
Scenaristi: James Herbert, Timothy Prager
Glume: Aidan Quinn, Kate Beckinsale, Anthony Andrews, John Gielgud, Alex Lowe, Anna Massey, Victoria Sharlet
Zemlja: VB / SAD
Mjesto snimanja filma: East Sussex, VB
Trajanje: 108 min
Ocjena na IMDB-u: 6,2 / 10

Profesor David Ash kao dječak je izgubio svoju sestru koja se utopila.Otada se počinje psihologijom baviti i uporno po svim mjestima i kao profesor i u svojoj knjizi tvrdi da duhovi ne postoje.Bio je na mnogim seansama koje je razotkrio da su bile lažne i u tome je bio jako uspješan.Jedan dan dobiva pismo u kojemu piše da ga poziva gospođa Webb u svoj dvorac koji je, kako kaže, opsjednut duhovima.Ne vjerujući u to, krene kako bi razuvjerio staru babu.No, uvjerio se da je mislio krivo.U toj kući žive nećaci od gospođe Webb, a oni su glumili da su živi pred Davidom, čak ga je i ženski duh pokušao zavesti.Ovaj film ima mlaku priču, dobre glumce i loše efekte.Od tih osobina koje treba imati film on ima samo jednu dobru.A to je loše. No da ne budem baš veliki kritičar, dat ću uspavanog smajlija ovom filmu.Razočarao me, ali ni općenito baš ne volim opsjednute kuće, tako da Amityville neću ni gledati, pogledao sam samo remejk.

zijev

13:14 | Komentari (2) | Isprintaj | #

subota, 27.10.2007.

Nosferatu the Vampyre (1979)

Image Hosted by ImageShack.us


Redatelj: Werner Herzog
Scenaristi: Werner Herzog
Glume: Klaus Kinski, Isabelle Adjani, Bruno Ganz, Roland Topor, Walter Ladengast, Dan van Husen, Jan Groth, Carsten Bodinus, John Leddy, Tim Beekman
Zemlja: Zapadna Njemačka / Francuska
Mjesto snimanja filma: Bavaria, Njemačka
Trajanje: 107 min
Ocjena na IMDB-u: 7,4 /10

Ne bih znao je li ovo remake Nosferatua iz 1922.godine ili samo jedan od prikaza Nosferatua.No kako bilo,dobar je.No da malo bolje pojasnim:Nosferatu je vrsta vampira koja isto kao i vampiri piju krv,smeta im danje svjetlo,kriz,češnjak itd,spavaju u lijesu itd…
Imaju duge nokte na prstima,i drže se samo svojih mjesta boravka.U ovoj priči slijedi sljedeći sadržaj:Mladić Jonathan Haker ide u dvorac Counta Dracule kako bi se dogovorili oko posjeda tamo u Transylvaniji.Morao je tamo prespavati noć jer je Count Dracula smislio izgovor kojim ga nagovara da ostane.
Preko noći mu on ispije krv i cijeli film će se osjećati slabo.Međutim,Count Dracula ide u grad preko kočije,a kočijas ni ne zna da je on unutra.Ide u grad napasti Hakerovu ženu Lucy i da joj ispije krv.
Radnja je zanimljiva,iako previše spora i dosadna u nekim dijelovima za gledanje.Nosferatu je za ono vrijeme izvrsno napravljen,nema nikakve pogreške u filmusa njegovom odjećom, kao što toga ima u mnogim filmovima.
Stvarno dobar film za ono vrijeme ponavljam,jer ja sam ipak onako malo više privrženiji novijim horrorima,ali ovaj me horror ugodno iznenadio.
Konačna prosudba:pogledati…

party

09:52 | Komentari (4) | Isprintaj | #

srijeda, 17.10.2007.

Dead Silence (2007)

Image Hosted by ImageShack.us


Redatelj: James Wan
Scenaristi: Leigh Whannell, James Wan
Glume: Ryan Kwanten, Amber Valletta, Donnie Wahlberg, Michael Fairman, Joan Heney, Bob Gunton
Zemlja: SAD
Mjesto snimanja filma: Elora, Ontario, Kanada
Trajanje: 91 min
Tagline: You scream. You die.
Ocjena na IMDB-u: 6,0 / 10

Mladom bračnom paru na vrata se dostavi jedan paket kojemu se ne zna pošiljatelj.Paket sadrži jednu lutku trbuhozborca. Jamie i Lisa se čude i pitaju se tko bi im slao paket sa lutkom.Lisa je ubijena. Ubila ju je lutka u kojoj je bio duh trbuhozborke Mary Shaw.U Mary Shawino prokletstvo su vjerovali starosjedioci jednog malog gradića.
Mary Shaw je posjedovala mnogo lutaka i dokle ih god ima Mary Shaw će nastaviti ubijati.Očajnom Jamieu ništa ne ide od ruke, pa tako ni potraga za Mary Shaw, sve do kraja filma, gdje radnja postaje malo glupasta.Ali dobro to i ne zamjeram baš previše s obzirom da je cijeli film prije toga bio zanimljiv i napet i jako misteriozan.Ovdje se pojavljuje i detektiv iz filma Saw Eric Matthews iliti Donnie Wahlberg, a redatelj i scenarist su ovog filma su napravili Saw. Ponavljam, ovo je vrlo dobar film i nemojte ga propustiti...

party

17:48 | Komentari (8) | Isprintaj | #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>