Marieto recepti

nedjelja, 30.08.2009.










Pozdravljam sve koji prate moj blog i hvala onima koji mi se jave.
Nadam se da su dobri kolači. Evo upoznajte moju novu veliku ribicu zove se
Marica , onaj mali je Ivica. sretan wink zujo

30.08.2009. u 19:34 • 1 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 24.08.2009.

BISKUPSKI KOLAČ











cool
Sastojci:
4 jaja
14 dkg šećera
kora naribane 1 naranče
5 dkg badema ili oraha
10 dkg grožđica ili kandirano voće
14 dkg brašna
5 dkg čokolade za kuhanje
1/2 pecilnog praška

Priprema:

1. Žumanjke i šećer miješajte dok smijesa ne postane pjenasta. Dodajte naribanu narančinu koru, te na listiće narezane bademe ili orahe, grožđice i na kockice narezanu čokoladu za kuhanje.
2. Izmješajte dobro, pa naizmjence dodajte brašno i čvrsti snijeg od bjelanjaka. Sve izmješajte, te izlijte u namašćen i brašnom posuti kalup ( vel.30x10 cm).
3. Pecite oko 30 minuta na temperaturi od 200°C.
Kolač istresite iz kalupa i pospite šećerom u prahu.

24.08.2009. u 15:00 • 2 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 17.08.2009.

PITA OD KUPINA










Tijesto: njami

30 dag brašna
prašak za pecivo
10-12 dag maslaca ili margarina
4 žumanjka
15 dag šećera
malo limunove korice

25 dag kupina (moze i maline ili marelice)
snijeg od 4 bjelanjka
10 dag šećera
sok od pola limuna
šecer u prahu za posipanje

Priprema:

Pomijesati brasno s praskom za pecivo. Dodati maslac, žumanjke, šećer i limunovu koricu i umijesiti tijesto. Dobro umijesiti i podijeliti u dva dijela. Jedan dio tijesta staviti u hladnjak. Drugi dio utisnuti po cijeloj povrsini namastenog pleha. Pomijesati kupine sa šećerom, limunovim sokom i snijegom od bjelanjaka i staviti na tijesto. Izvaditi drugi dio tijesta iz hladnjaka i naribati preko kupina. Peci na srednjoj zagrijanoj pecnici (180 C) 35-40 min. Peceno posuti šecerom u prahu i pustiti da se dobro ohladi prije rezanja. Najbolje je rezati po potrebi.

17.08.2009. u 16:21 • 2 KomentaraPrint#

utorak, 04.08.2009.

PITA SA ŠUMSKIM VOĆEM










Sastojci: fino

450 g zamrznutog ili svježeg šumskog voća
1 čaša mlijeka
1 čaša ulja
3 čaše glatkog brašna
6 jaja
2 praška za pecivo
1 i pol čaša kristal šećera
šećer u prahu za posipanje

Priprema:

1. Zamrznuto šumsko voće staviti oko 1 sat na sobnoj temperaturi da se odmrzne. Dodati mu oko 1/2 čaše kristal šećera i promješati.
2. žumanjke odvojiti od bjelanjaka. Bjelanjke izmiksati u čvrsti snijeg, a žumanjke miksati s 1 čašom šečera.
3. U žumanjke lagano umiksati bjelanjke, mlijeko, ulje, brašno i na kraju prašak za pecivo.
4. Smijesu izliti u margarinom namaštenu tepsiju pa preko poslagati odmrznuto šumsko voće.
5. Stavite peći na 180°C oko 30-35 minuta.
6. Ohladiti, narezati pa posuti šećerom u prahu.

04.08.2009. u 16:20 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2009 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Srpanj 2017 (1)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Svibanj 2016 (1)
Siječanj 2016 (2)
Kolovoz 2015 (1)
Svibanj 2015 (1)
Travanj 2015 (1)
Veljača 2015 (1)
Siječanj 2015 (2)
Listopad 2014 (3)
Srpanj 2014 (1)
Svibanj 2014 (1)
Travanj 2014 (2)
Ožujak 2014 (1)
Veljača 2014 (2)
Siječanj 2014 (2)
Listopad 2013 (1)
Rujan 2013 (1)
Lipanj 2013 (1)
Svibanj 2013 (2)
Ožujak 2013 (2)
Prosinac 2012 (2)
Listopad 2012 (2)
Rujan 2012 (1)
Kolovoz 2012 (2)
Svibanj 2012 (1)
Travanj 2012 (2)
Veljača 2012 (4)
Siječanj 2012 (4)
Prosinac 2011 (1)
Studeni 2011 (1)
Listopad 2011 (1)
Srpanj 2011 (1)
Lipanj 2011 (2)
Svibanj 2011 (1)
Ožujak 2011 (3)
Siječanj 2011 (3)
Prosinac 2010 (1)
Studeni 2010 (2)
Listopad 2010 (3)
Rujan 2010 (2)
Kolovoz 2010 (1)
Srpanj 2010 (2)
Lipanj 2010 (4)
Svibanj 2010 (2)
Travanj 2010 (3)
Ožujak 2010 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

OPIS BLOGA

Recepti, o kuhanju... njami fino
















Web



mario-recepti.blog