TIJESTO: 8 jaja, 15 dkg šećera, 20 dkg oraha. Bjelanjke i šećer istući u čvrst snijeg, dodavati jedan po jedan žutanjak i na kraju lagano umiješati mljevene orahe. Staviti peći.
KREMA: Skuhati dva pudinga od vanilije u koji se doda 8 žlica šećera (od kave), 2 žlice gustina. Kada se ohladi u to dodati 20 dkg izmiksanog margarina.
PRELJEV: 5 dcl soka od ribiza ili borovnice i 1 puding od vanilije. To se skuha i prelije vruće na vrh kolača.
POSTUPAK: Na pečeno tijesto premazati malo više od polovice kreme, zatim poslagati kekse namočene u kakao, preko toga ostatak kreme Na kraju zaliti preljevom.
Biskvit:
4 jaja
10 dkg šećera
10 dkg putra
10 dkg čokolade u prahu
2 žlice oštrog brašna
1 pecilni prašak
1/2 dcl mlijeka
Istući posebno jaja i napraviti smijesu te staviti peći. Preliti biskvit topao sa 1 dcl mlakog mlijeka.
Krema: 1/2 l slatkog vrhnja kuhati sa 20 dkg čokolade za kuhanje. Kada je smjesa već gusta, preliti po biskvitu i odozgo posipati čokoladne mrvice.
Sastojci:
5 jaja
40 dkg šećera u prahu
25 dkg maslaca
50 ml slatkog vrhnja
1/2 limuna
30 ml ruma
25 dkg brašna
2 vrećice praška za pecivo
zelena i crvena slastičarska boja
sol
šarene dekor mrvice
Priprema:
Odvojimo bjelanjke od žutanjaka u zasebne zdjele. U zdjelu sa žutanjcima dodamo 25 dkg šećera u prahu i mikserom miješamo na najvećoj brzini dok ne dobijemo svjetlu kremu. Zatim dodamo rastopljeni maslac, prstohvat soli, slatko vrhnje, naribanu koricu polovice limuna, ulijemo rum, te miksamo dalje dok smjesa ne postane pjenasta. Zatim u zdjelu prosijemo brašno, prašak za pecivo, promiješamo, te miksamo dalje dok ne dobijemo jednolično glatko tijesto. Bjelanjak istučemo u čvrsti snijeg, te i njega nježno umiješamo u smjesu. Zatim smjesu podijelimo u tri zdjele. Jednu smjesu ostavimo kakva je, u drugu umiješamo crvenu slastičarsku boju, a u treću zelenu boju. Duguljasti kalup za kolače premažemo maslacem i pobrašnimo. Zatim u kalup ulijemo osnovnu smjesu, zelenu smjesu rasporedimo više uz ruba kalupa po dužini, a crvenu prelijemo po sredini. Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na 180°C, 45 minuta. Gotov kolač izvadimo iz pećnice i ostavimo da se ohladi. Za to vrijeme, za šećerni premaz, u zdjelicu prosijemo 15 dkg šećera u prahu, dodamo sok polovice limuna i miješamo pjenjačom dok smjesa ne postane glatka i sjajna. Kada se kolač ohladio premažemo ga ocaklinom i posipamo "šarenim dekor mrvicama".
Bio mi je rođendan.
Uskoro recepti nekih kolača.
< | lipanj, 2010 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 |
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv
Recepti, o kuhanju...
Coolinarika
Neno blog
Slatko i čarobno kuhanje
Knjiga recepata by Nina
Iva Tomić stranica
Sanela blog1
Sanela blogspot2
Punkufer.hr
Gastro hr<
domaćica blog