Prhko tijesto
250 g brašna
150 g hladnog maslaca
60 g šećera u prahu
1 jaje
Nadjev
2 jaja
150 g šećera u prahu
125 g brašna
1 žlica praška za pecivo
50 g kokosovog brašna
100 g maslaca
5 kivija
1. Od navedenih sastojaka brzo umijesite prhko tijesto. Tijesto zamotajte u plastičnu foliju i stavite u hladnjak dok pripremite nadjev.
2. Za nadjev pjenasto pomiješajte jaja i šećer, dodati brašno i prašak za pecivo i dobro izmješati. Na kraju dodati rastopljeni maslac i kokosovo brašno.
3. Kivi očistiti i narezati na ploške .
4. Tijesto izvaditi iz hladnjaka i otkinuti jedan komadić koji staviti na stranu. Ostatak tijesta razvaljati, te ga položiti i kalup koji namazati maslacem. Vršcima prstiju pritisnuti tijesto uz kalup.
5. Na pripremljeno tijesto izliti pola nadjeva te posložiti pola izrezanog kivija. Uliti ostatak nadjeva i po njemu složiti preostale kivije
6. Tijesto koje je ostalo iznad nožem prebaciti preko nadjeva, a od ostatka tijesta ukrasiti kolač (ovo po želji o mašti).
7. Peći na 200°C 50 ak minuta. Pečeni kolač ostaviti da se malo hladi u kalupu.
Tijesto:
6 jaja
15 dkg šećera
3 dkg kakaa
10 dkg brašna
Istući bjelanjke sa šećerom, dodati žumanjke, kakao i brašno. Peći oko 20 min na 200°C. Natopiti pečeni biskvit rumom i staviti kremu na biskvit.
Krema:
1,5 dcl mlijeka
20 dkg oraha
15 dkg šećera mljevenog
20 dkg maslaca
Zagrijati mlijeko i preliti po orasima. Maslac i mljeveni šećer izraditi, te dodati orahe. Posipati ribanom čokoladom ili čokoladnim mrvicama.
Sastojci:
15 dkg riže
6 dcl mlijeka
6 dkg smeđeg šećera
5 dkg badema na listiće
1 jaje
5 dkg maslaca
korica od 1 limuna
25 dkg čokolade s rižom
Priprema:
Rižu skuhati u mlijeku kojem ste dodali žlicu smeđeg šećera. Kuhati dok mlijeko ne upije rižu u potpunosti. Kad je gotovo maknuti sa štednjaka i dodati ostatak šećera te omekšali maslac. Dobro promješati i ostaviti da se ohladi. U ohlađeno dodati umućeno jaje, bademe i limunovu koricu. Pravokutnu tepsiju obložiti papirom za pečenje pa u nju rasporediti smijesu od riže. Peći 20 minuta na 200°C. Dok se peče, na pari otopiti čokoladu sa rižom neprikidno mješajući pa ju preliti na tek pečen kolač. Kolač ohladiti pa rezati kao lodonere ili na kocke.
< | siječanj, 2011 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
31 |
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv
Recepti, o kuhanju...
Coolinarika
Neno blog
Slatko i čarobno kuhanje
Knjiga recepata by Nina
Iva Tomić stranica
Sanela blog1
Sanela blogspot2
Punkufer.hr
Gastro hr<
domaćica blog