Marieto recepti

ponedjeljak, 03.01.2011.

ČOKORIŽA



Sastojci:fino

15 dkg riže
6 dcl mlijeka
6 dkg smeđeg šećera
5 dkg badema na listiće
1 jaje
5 dkg maslaca
korica od 1 limuna
25 dkg čokolade s rižom

Priprema:

Rižu skuhati u mlijeku kojem ste dodali žlicu smeđeg šećera. Kuhati dok mlijeko ne upije rižu u potpunosti. Kad je gotovo maknuti sa štednjaka i dodati ostatak šećera te omekšali maslac. Dobro promješati i ostaviti da se ohladi. U ohlađeno dodati umućeno jaje, bademe i limunovu koricu. Pravokutnu tepsiju obložiti papirom za pečenje pa u nju rasporediti smijesu od riže. Peći 20 minuta na 200°C. Dok se peče, na pari otopiti čokoladu sa rižom neprikidno mješajući pa ju preliti na tek pečen kolač. Kolač ohladiti pa rezati kao lodonere ili na kocke. yes

03.01.2011. u 17:12 • 4 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2011 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Srpanj 2017 (1)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Svibanj 2016 (1)
Siječanj 2016 (2)
Kolovoz 2015 (1)
Svibanj 2015 (1)
Travanj 2015 (1)
Veljača 2015 (1)
Siječanj 2015 (2)
Listopad 2014 (3)
Srpanj 2014 (1)
Svibanj 2014 (1)
Travanj 2014 (2)
Ožujak 2014 (1)
Veljača 2014 (2)
Siječanj 2014 (2)
Listopad 2013 (1)
Rujan 2013 (1)
Lipanj 2013 (1)
Svibanj 2013 (2)
Ožujak 2013 (2)
Prosinac 2012 (2)
Listopad 2012 (2)
Rujan 2012 (1)
Kolovoz 2012 (2)
Svibanj 2012 (1)
Travanj 2012 (2)
Veljača 2012 (4)
Siječanj 2012 (4)
Prosinac 2011 (1)
Studeni 2011 (1)
Listopad 2011 (1)
Srpanj 2011 (1)
Lipanj 2011 (2)
Svibanj 2011 (1)
Ožujak 2011 (3)
Siječanj 2011 (3)
Prosinac 2010 (1)
Studeni 2010 (2)
Listopad 2010 (3)
Rujan 2010 (2)
Kolovoz 2010 (1)
Srpanj 2010 (2)
Lipanj 2010 (4)
Svibanj 2010 (2)
Travanj 2010 (3)
Ožujak 2010 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

OPIS BLOGA

Recepti, o kuhanju... njami fino
















Web



mario-recepti.blog