petak, 28.02.2014.
RAŠČUPANCI
Kada vam ostanu bjelanci i ne znate što, evo jednog odličnog kolača koji se topi u ustima i brzo napravi.
4 bjelanca
25 dkg šećera u prahu
30 dkg mljevnih oraha
Bjelance izmutit u čvrsti snijeg, neprestano dodavajući šećer i orahe.
25 do 30 dkg kokosa
Na ravnu plohu posuti kokos i žlicom zahvaćati smjesu te istresti na kokos, uvaljati i oblikovati kiflice. Peći 15 min. na 150 °C. Vaditi kad se potpuno ohlade.
28.02.2014. u 18:28 •
4
Komentara •
Print •
#
nedjelja, 09.02.2014.
KREŠENTI
Tijesto:
350 g mekog brašna
200 g maslaca
100 - 150 g šećera
1 jaje
2 žutanjka
korica limuna, prstohvat soli
korica naranče
2 vanil šećera
2 žlice ruma
150 g mljevenih badema
2 bjelanjka
Glazura:
100 g čokolade za kuhanje
40 g maslaca
Priprema:
Miješati maslac, šećer, vanil šećer, jaje, žutanjke, koricu limuna i naranče, dodati brašno i rum. Zamijesiti tijesto i ostaviti u hladnjaku jedan sat. Od tijesta oblikovati kuglice veličine trešnje, umočiti ih u bjelanjke i uvaljati u mljevene bademe ili orahe.
Složiti ih na lim obložen papirom za pečenje. Peći 20 minuta na 180°C.Na pari rastopiti čokoladu sa maslacem, spajati ih i pustiti da se osuše.
09.02.2014. u 17:51 •
4
Komentara •
Print •
#