subota, 18.05.2013.
JAPANSKE KOCKE
Biskvit:
4 bjelanjka
4 žumanca
15 dag šećera
14 dag brašna
1/2 praška za pecivo
2 velike žlice kakaa
Preljev:
2 dcl vode
1 dcl ruma
10 dag štauh šećera
Krema:
Zakuhati na laganoj vatri 6 dcl mlijeka s 10 dag oštrog brašna, kada se krema već počela stiskati dodati 2 žumanca, 20 dag šećera u prahu i 2 pune šake mlijevenih oraha. U hladnu kremu dodajte 1 izrađeni maslac (može i margarin).
Šlag: 1/2 l tučenog slatkog vrhnja
Istucite bjelanjke u čvrsti snijeg, te dodati šećer, žumanca i ostale dodatke koje ste prosijali. Peći u velikoj namazanoj i posutoj tepsiji na temperaturi od 170°C, 15-20 minuta. Pečeni biskvit preliti preljevom koji smo prokuhali. Kada se ohladi biskvit na njega namazati kremu i odozgo staviti šlag, te po njemu posipati 10 dkg naribane tamne čokolade.
18.05.2013. u 19:00 •
3
Komentara •
Print •
#
ponedjeljak, 13.05.2013.
PINK PITA
SASTOJCI:
45 dkg glatkog brašna
15 dkg šećera
3 žlice kiselog vrhnja
4 dkg maslaca
3 jaja
1/2 praška za pecivo
FILA:
1/2 l mleka
1 puding od jagoda
2 žlice gustina
7 žlica šećera
20 dkg margarina
GLAZURA:
10 dkg bijele čokolade
2 dkg margarina
2 žlice ulj
PRIPREMA:
Za kore dobro umutiti jaja, maslac i šećer da bude pjenasto, dodati kiselo vrhnje, prašak za pecivo i brašno, ispeći 4 kore na prevrnutom plehu.
Puding skuhati i u ohlađen dodati margarin, odozgostaviti glazura od bijele čokolade.
13.05.2013. u 18:25 •
2
Komentara •
Print •
#