Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mario-recepti

Marketing

JAPANSKE KOCKE



Biskvit:
4 bjelanjka
4 žumanca
15 dag šećera
14 dag brašna
1/2 praška za pecivo
2 velike žlice kakaa

Preljev:
2 dcl vode
1 dcl ruma
10 dag štauh šećera

Krema:
Zakuhati na laganoj vatri 6 dcl mlijeka s 10 dag oštrog brašna, kada se krema već počela stiskati dodati 2 žumanca, 20 dag šećera u prahu i 2 pune šake mlijevenih oraha. U hladnu kremu dodajte 1 izrađeni maslac (može i margarin).

Šlag: 1/2 l tučenog slatkog vrhnja


Istucite bjelanjke u čvrsti snijeg, te dodati šećer, žumanca i ostale dodatke koje ste prosijali. Peći u velikoj namazanoj i posutoj tepsiji na temperaturi od 170°C, 15-20 minuta. Pečeni biskvit preliti preljevom koji smo prokuhali. Kada se ohladi biskvit na njega namazati kremu i odozgo staviti šlag, te po njemu posipati 10 dkg naribane tamne čokolade.





Post je objavljen 18.05.2013. u 19:00 sati.