Sastojci:
2 šalice smedeg šecera
1 šalica oštrog brašna
1 šalica mekog brašna
1/2 žličice praška za pecivo
1/2 žličice sode bikarbone
3/4 šalice kakaa
2 jaja
1 šalica mlijeka
1/2 šalice ulja
2 žličice arome vanilije
1/2 šalice vrele vode
krema:
2 šalice mlijeka
1 vrecica pudinga od vanilije
2 žlice šećera
1 žličica instant kave
50 g mliječne čokolade
50 g bijele čokolade
glazura:
200 g čokolade za kuhanje
50 g maslaca
5 žlica ulja
Priprema:
- Pomiješati sve suhe sastojke u jednoj zdjeli i sve mokre sastojke (osim vrele vode) u
drugoj zdjeli.
- Postepeno dodavati mokre sastojke u suhe, kad se sjedine, miksati 2 minute.
- Dodati vrelu vodu, promiješati i izliti u kalup za pečenje (promjera 26 cm) premazan
maslacem i posut oštrim brašnom.
- Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 170°C .
- Peći oko 40-45 minuta... ako je potrebno, slobodno pecite dulje.
Za kremu, zakuhati šećer i puding u mlijeku, u još vrući puding umiješati obje vrste
čokolade i instant kavu, miješati dok se sastojci ne stope.
- Biskvit horizontalno prerezati na pola i filovati toplom kremom.
- Za glazuru sve sastojke otopiti na pari i premazati preko kolača...
< | svibanj, 2012 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 |
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv
Recepti, o kuhanju...
Coolinarika
Neno blog
Slatko i čarobno kuhanje
Knjiga recepata by Nina
Iva Tomić stranica
Sanela blog1
Sanela blogspot2
Punkufer.hr
Gastro hr<
domaćica blog