Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mario-recepti

Marketing

ČOKOLADNI SAN


Sastojci:fino

2 šalice smedeg šecera
1 šalica oštrog brašna
1 šalica mekog brašna
1/2 žličice praška za pecivo
1/2 žličice sode bikarbone
3/4 šalice kakaa
2 jaja
1 šalica mlijeka
1/2 šalice ulja
2 žličice arome vanilije
1/2 šalice vrele vode

krema:
2 šalice mlijeka
1 vrecica pudinga od vanilije
2 žlice šećera
1 žličica instant kave
50 g mliječne čokolade
50 g bijele čokolade

glazura:
200 g čokolade za kuhanje
50 g maslaca
5 žlica ulja

Priprema:

- Pomiješati sve suhe sastojke u jednoj zdjeli i sve mokre sastojke (osim vrele vode) u
drugoj zdjeli.
- Postepeno dodavati mokre sastojke u suhe, kad se sjedine, miksati 2 minute.
- Dodati vrelu vodu, promiješati i izliti u kalup za pečenje (promjera 26 cm) premazan
maslacem i posut oštrim brašnom.
- Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 170°C .
- Peći oko 40-45 minuta... ako je potrebno, slobodno pecite dulje.

Za kremu, zakuhati šećer i puding u mlijeku, u još vrući puding umiješati obje vrste
čokolade i instant kavu, miješati dok se sastojci ne stope.
- Biskvit horizontalno prerezati na pola i filovati toplom kremom.
- Za glazuru sve sastojke otopiti na pari i premazati preko kolača...


Post je objavljen 17.05.2012. u 19:29 sati.