Marieto recepti

utorak, 31.01.2012.

MARCIPANČIĆI


wink
Sastojci:

100 g šećera
200 g maslaca
200 g marcipana mase
prstohvat soli
1 jaje
200 g glatkog brašna
100 g gustina
pola praška za pecivo
aroma vanilije - 4 kapi

Priprema:

Šećer, maslac, marcipan i sol umijesiti. Dodati jaje, glatko brašno pomiješano sa praškom za pecivo, gustin i aromu vanilije. Sastojke izraditi u glatku smjesu. Pećnicu ukljuciti na 200°C da se zagrije.
Tjesto puniti u špric sa zvjezda otvorom, te na pleh obložen papirom za pečenje stavljati oblike po želji, slova, krugove, polumjesece i peći 10 minuta. Na plehu se hlade, te po želji posuti ih štauh šećerom ili močiti u otopljenu čokoladu.

31.01.2012. u 17:39 • 4 KomentaraPrint#

srijeda, 25.01.2012.

LONDONERICE





Biskvit:

30 dkg brašna
8 dkg šećera
4 žutanjka
12 dkg masti
1 limun (korica i sok)
1 pecilni prašak

Fila:
4 bjelanjka
15 dkg šećera (štauh)
15 dkg oraha

Priprema:
Umiješaju se svi sastojci za biskvit i kada se napola ispeče premaže se marmeladom od marelice, pa se na to stavi fila, te se ponovo stavi zapeći u pećnicu dokle fila lagano porumeni

25.01.2012. u 17:52 • 4 KomentaraPrint#

srijeda, 18.01.2012.

ČOKOLADNO GROŽĐE



party

Sastojci:

100 gr mljevenih badema
125 gr čokolade za kuhanje
125 gr štaub šećera
2 žlice mlijeka
2 žlice ruma
1 žličica (mala) kave mljevene
5 dkg grožđica (samljevene)
thumbup
Priprema:

Naribati čokoladu, dodati sve ostale sastojke i sve lijepo umijesiti. Raditi loptice i valjati u čokoladne mrvice, čokoladu ili u kokos. njami zujo

18.01.2012. u 17:24 • 10 KomentaraPrint#

četvrtak, 05.01.2012.

BAJADERA



Sastojci: fino

300 gr šećera
1 dcl vode
300 gr mljevenih keksa
200 gr mljevenih oraha
150 gr margarina
200 gr čokolade za kuhanje
0,2 dcl ulja

Priprema:

Prokuhati šećer s vodom , dok se šećer otopi, dodati kekse, orahe i margarin. Zamijesiti smjesu i podijeliti u 2 dijela. U jedan dio dodati 100 gr otopljene čokolade i miješati da se smjesa ujednači. Pladanj prekriti pek-papirom, pa nanijeti prvo tamnu smjesu, a na nju i svijetlu smjesu. Otopiti 100 gr čololade za kuhanje s 0,2 dcl ulja i time preliti bajaderu, hladiti u frižideru. njami

05.01.2012. u 16:05 • 5 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2012 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Srpanj 2017 (1)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Svibanj 2016 (1)
Siječanj 2016 (2)
Kolovoz 2015 (1)
Svibanj 2015 (1)
Travanj 2015 (1)
Veljača 2015 (1)
Siječanj 2015 (2)
Listopad 2014 (3)
Srpanj 2014 (1)
Svibanj 2014 (1)
Travanj 2014 (2)
Ožujak 2014 (1)
Veljača 2014 (2)
Siječanj 2014 (2)
Listopad 2013 (1)
Rujan 2013 (1)
Lipanj 2013 (1)
Svibanj 2013 (2)
Ožujak 2013 (2)
Prosinac 2012 (2)
Listopad 2012 (2)
Rujan 2012 (1)
Kolovoz 2012 (2)
Svibanj 2012 (1)
Travanj 2012 (2)
Veljača 2012 (4)
Siječanj 2012 (4)
Prosinac 2011 (1)
Studeni 2011 (1)
Listopad 2011 (1)
Srpanj 2011 (1)
Lipanj 2011 (2)
Svibanj 2011 (1)
Ožujak 2011 (3)
Siječanj 2011 (3)
Prosinac 2010 (1)
Studeni 2010 (2)
Listopad 2010 (3)
Rujan 2010 (2)
Kolovoz 2010 (1)
Srpanj 2010 (2)
Lipanj 2010 (4)
Svibanj 2010 (2)
Travanj 2010 (3)
Ožujak 2010 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

OPIS BLOGA

Recepti, o kuhanju... njami fino
















Web



mario-recepti.blog