Sastojci:
Prvi biskvit:
5 jaja
5 žlica šećera
3 žlice brašna
8 dkg mljevenih oraha
1/2 praška za pecivo
Drugi biskvit:
5 bjelanaca
5 žlica šećera
3 žlice brašna
10 dkg grožđica
8 dkg sjeckanih oraha
1/2 praška za pecivo
Nadjev:
5 dl mlijeka
5 žumanaca
6 žlica gustina
15 dkg šećera
15 dkg margarina
Priprema:
Prvi biskvit:
Žumanca i šećer pjenasto izmješati. Bjelanca izraditi u čvrsti snijeg. Stalnim mješanjem u žumanca naizmjenično dodavati brašno, snijeg od bjelanaca, mljevene orahe i prašak za pecivo. Izliti u oblik. Peći 15 -20 minuta na temperaturi od 200°C.
Drugi biskvit:
Drugi biskvit pripraviti i peći na isti način kao i prvi. Jedina je razlika što umjesto mlijevenih oraha treba umiješati sjeckane orahe i grožđice.
Nadjev:
Mlijeko prokuhati. Smaniti temperaturu, te stalnim mješanjem, dodavati prethodno umućena žumanca, gustin i šećer. Kad se smijesa zgusne i sjedini, skinuti s vatre i ohladiti. U ohlađeno dodati dobro izrađeni margarin. Nadjev podjeliti u dva dijela.
Prvi biskvit namazati nadjevom, preklopiti drugim biskvitom, namazati nadjevom. Rezati na prutiće.
< | rujan, 2012 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv
Recepti, o kuhanju...
Coolinarika
Neno blog
Slatko i čarobno kuhanje
Knjiga recepata by Nina
Iva Tomić stranica
Sanela blog1
Sanela blogspot2
Punkufer.hr
Gastro hr<
domaćica blog