Sastojci:
Prvi biskvit:
5 jaja
5 žlica šećera
3 žlice brašna
8 dkg mljevenih oraha
1/2 praška za pecivo
Drugi biskvit:
5 bjelanaca
5 žlica šećera
3 žlice brašna
10 dkg grožđica
8 dkg sjeckanih oraha
1/2 praška za pecivo
Nadjev:
5 dl mlijeka
5 žumanaca
6 žlica gustina
15 dkg šećera
15 dkg margarina
Priprema:
Prvi biskvit:
Žumanca i šećer pjenasto izmješati. Bjelanca izraditi u čvrsti snijeg. Stalnim mješanjem u žumanca naizmjenično dodavati brašno, snijeg od bjelanaca, mljevene orahe i prašak za pecivo. Izliti u oblik. Peći 15 -20 minuta na temperaturi od 200°C.
Drugi biskvit:
Drugi biskvit pripraviti i peći na isti način kao i prvi. Jedina je razlika što umjesto mlijevenih oraha treba umiješati sjeckane orahe i grožđice.
Nadjev:
Mlijeko prokuhati. Smaniti temperaturu, te stalnim mješanjem, dodavati prethodno umućena žumanca, gustin i šećer. Kad se smijesa zgusne i sjedini, skinuti s vatre i ohladiti. U ohlađeno dodati dobro izrađeni margarin. Nadjev podjeliti u dva dijela.
Prvi biskvit namazati nadjevom, preklopiti drugim biskvitom, namazati nadjevom. Rezati na prutiće.
Post je objavljen 09.09.2012. u 18:15 sati.