Sastojci:
4 jaja
14 žlica šećera
15 žlica brašna
4 žlice kakaa
1,5 dcl ulja
1,5 dcl mlijeka
1 pecilni prašak
1 vanil šećer
limunova korica
10 dkg čokolade za kuhanje
Priprema:
Posebno tući bjelanjke, pa dodati u žutanjke pomiješane sa šećerom. Dodati ostale sastojke i postepeno dodavati mlijeko i ulje. Promješati i na kraju umješati žlicom čokoladu za kuhanje na komadiće. Peći na 200°C u kalupu.
Sastojci:
250 g maslaca (ja sam stavio 200 g)
150 g čokolade
30 g kakaa u prahu
1 vanilin šećer
5 jaja (ja sam stavio 4 jaja)
5 žlica tople vode
300 g šećera u prahu (ja sam stavio 200 g)
300 g mljevenih badema
Priprema:
Pećnicu upalite na 150 stupnjeva. Na pari rastopite čokoladu s maslacem. Odvojite žutanjke od bjelanjaka, te žutanjke miksajte s vodom dok se ne zapjene. Onda im dodajte šećer i miksajte nekoliko minuta. Dodajte rasopljeni maslac s čokoladom, nastavite miksati pa dodajte i kakao, vanilin šećer i bademe. U bjelanjke dodajte malo soli te ih istucite u čvrsti snijeg. Zatim snijeg žlicom umiješajte u prvu smjesu. Kalup promjera 26 cm namažite maslacem te pospite šećerom u prahu. Izlijte smjesu i pecite oko 45 minuta. Torta bi na površini trebala imati hrskavu koricu, no iznutra bi trebala ostati mekana i sočna. Prije serviranja pospite je šećerom u prahu, a možete je poslužiti i s malo tučenog slatkog vrhnja.
Recept sam preuzeo s bloga valivolitorte.blog.hr/ isprobao ga i super je!
Sastojci:
3 šalice zobenih pahuljica mljevenih u brašno
3 šalice naribanih jabuka
2 žlice meda
2/3 žice otopljene masti ili biljnog margarina
1 jogurt (2.5 – 3 dcl)
2 šake grožđica
1 prašak za pecivo
cimeta po želji
Priprema:
Sve sastojke izmiješati i staviti peći u manji kalup na 200 stupnjeva, prethodno zagrijane peći, oko 45 – 50 min.
Sastojci:
20 dkg glatkog brašna
2 dcl mlijeka
1 jaje
10 dkg šećera
1 velika žlice kakaa
pola praška za pecivo
8 dkg čokolade za kuhanje(isjeckane)
0,5 dcl ulja
1 vanil šećer
Priprema: Izmješati šećer, jaje i vanil šećer, dodati brašno s praškom za pecivo, kakao i ostale sastojke, te miješati. Isjeckanu čokoladu
dodati na kraju u smjesu. Smjesu uliti u kalupe i peći 20 minuta na 200°C.
< | ožujak, 2010 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 |
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv
Recepti, o kuhanju...
Coolinarika
Neno blog
Slatko i čarobno kuhanje
Knjiga recepata by Nina
Iva Tomić stranica
Sanela blog1
Sanela blogspot2
Punkufer.hr
Gastro hr<
domaćica blog