Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mario-recepti

Marketing

TORTA CAPRESE










Sastojci:
250 g maslaca (ja sam stavio 200 g)
150 g čokolade
30 g kakaa u prahu
1 vanilin šećer
5 jaja (ja sam stavio 4 jaja)
5 žlica tople vode
300 g šećera u prahu (ja sam stavio 200 g)
300 g mljevenih badema

njami


Priprema:

Pećnicu upalite na 150 stupnjeva. Na pari rastopite čokoladu s maslacem. Odvojite žutanjke od bjelanjaka, te žutanjke miksajte s vodom dok se ne zapjene. Onda im dodajte šećer i miksajte nekoliko minuta. Dodajte rasopljeni maslac s čokoladom, nastavite miksati pa dodajte i kakao, vanilin šećer i bademe. U bjelanjke dodajte malo soli te ih istucite u čvrsti snijeg. Zatim snijeg žlicom umiješajte u prvu smjesu. Kalup promjera 26 cm namažite maslacem te pospite šećerom u prahu. Izlijte smjesu i pecite oko 45 minuta. Torta bi na površini trebala imati hrskavu koricu, no iznutra bi trebala ostati mekana i sočna. Prije serviranja pospite je šećerom u prahu, a možete je poslužiti i s malo tučenog slatkog vrhnja.

Recept sam preuzeo s bloga valivolitorte.blog.hr/ isprobao ga i super je!


Post je objavljen 17.03.2010. u 18:46 sati.