Sastojci:
450 g zamrznutog ili svježeg šumskog voća
1 čaša mlijeka
1 čaša ulja
3 čaše glatkog brašna
6 jaja
2 praška za pecivo
1 i pol čaša kristal šećera
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
1. Zamrznuto šumsko voće staviti oko 1 sat na sobnoj temperaturi da se odmrzne. Dodati mu oko 1/2 čaše kristal šećera i promješati.
2. žumanjke odvojiti od bjelanjaka. Bjelanjke izmiksati u čvrsti snijeg, a žumanjke miksati s 1 čašom šečera.
3. U žumanjke lagano umiksati bjelanjke, mlijeko, ulje, brašno i na kraju prašak za pecivo.
4. Smijesu izliti u margarinom namaštenu tepsiju pa preko poslagati odmrznuto šumsko voće.
5. Stavite peći na 180°C oko 30-35 minuta.
6. Ohladiti, narezati pa posuti šećerom u prahu.
< | kolovoz, 2009 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
31 |
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv
Recepti, o kuhanju...
Coolinarika
Neno blog
Slatko i čarobno kuhanje
Knjiga recepata by Nina
Iva Tomić stranica
Sanela blog1
Sanela blogspot2
Punkufer.hr
Gastro hr<
domaćica blog