Sastojci:
450 g zamrznutog ili svježeg šumskog voća
1 čaša mlijeka
1 čaša ulja
3 čaše glatkog brašna
6 jaja
2 praška za pecivo
1 i pol čaša kristal šećera
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
1. Zamrznuto šumsko voće staviti oko 1 sat na sobnoj temperaturi da se odmrzne. Dodati mu oko 1/2 čaše kristal šećera i promješati.
2. žumanjke odvojiti od bjelanjaka. Bjelanjke izmiksati u čvrsti snijeg, a žumanjke miksati s 1 čašom šečera.
3. U žumanjke lagano umiksati bjelanjke, mlijeko, ulje, brašno i na kraju prašak za pecivo.
4. Smijesu izliti u margarinom namaštenu tepsiju pa preko poslagati odmrznuto šumsko voće.
5. Stavite peći na 180°C oko 30-35 minuta.
6. Ohladiti, narezati pa posuti šećerom u prahu.
Post je objavljen 04.08.2009. u 16:20 sati.