Pozdrav svima!
Ponovit ću jedan recept, koji sam
napisao u mjesecu travnju onda nisam
stavio sliku, pa je pogledajte sada.
Biskvit:
1/2 l jogurta
1/2 čaše ulja
3 čaše šećera
3 čaše brašna
3 žličice sode bikarbone
2 žličice kakaoa
malo ruma
Preljev: 10 žlica mlijeka
10 žlica vode
10 dkg maslaca
15 dkg čokolade
Preljev preljiti po hladnom biskvitu . Preljev mora biti topao.
Biskvit:
4 jaja
10 dkg šećera
10 dkg putra
10 dkg čokolade u prahu
2 žlice oštrog brašna
1 pecilni prašak
1/2 dcl mlijeka
Istući posebno, jaja i napraviti smijesu, te staviti peći. Preliti biskvit topao sa 1 dcl mlakog mlijeka.
Krema: 1/2 l slatkog vrhnja kuhati sa 20 dkg čokolade za kuhanje. Kada je smijesa već gusta, preliti po biskvitu i odozgo posipati čokoladne mrvice. Može i šlag od 2,5 dcl pa onda čokoladne mrvice.
Dobar tek !!!
5 bjelanjaka posebno tući
dodati 25 dkg šećera i
5 žumanjaka jedan po jedan dodavati
U gornju smjesu dodati još 15 dkg brašna s malo prašak za pecivo, te izmješati i staviti peći na temperaturu od 170°C u ugrijanu pećnicu.
Izmiješati 0,5 kg sviježeg sira (domaćeg) i šećera po želji, dodati korice od limuna i sok.
2 slatka vrhnja izmiksati i uliti u smijesu od sira i šećera. Izmiksati dobro.
Pečeno tijesto razrezati koncem ili nožem na pola i staviti smijesu unutra i ostaviti malo za
odozgo, te posipati čokoladom.
Izriba se 1 kg jabuke u pleh gdje će se peći. Po njima se stavi 2 velike žlice samljevenih petit keksa i 2 velike žlice mljevenih oraha.
Na to se izlije tijesto od:
5 jaja (posebno tući)
5 žlica šećera
5 žlica brašna
1 vanil šećer
1/2 pecilnog praška
Kada se speče i ohladi , izvrnuti tepsiju tako da su jabuke gore i na njih staviti
šlag i čokoladu po želji. (2,5 dcl šlaga)
< | rujan, 2009 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 |
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv
Recepti, o kuhanju...
Coolinarika
Neno blog
Slatko i čarobno kuhanje
Knjiga recepata by Nina
Iva Tomić stranica
Sanela blog1
Sanela blogspot2
Punkufer.hr
Gastro hr<
domaćica blog