Tijesto:
6 bjelanjaka
20 dag šećera
15 dag oraha
2 žlice mrvica
3 žlice brašna
1/2 praška za pecivo
Priprema:
Bjelanjke tući u čvrst snijeg, dodavati šećer, te lagano umiješati brašno promiješano s praškom za pecivo, mlijevenim orasima i mrvicama .
Kolač peći na laganoj vatri i ohladiti .
Krema:
6 dl mlijeka
6 žumanjaka
20 dag šećera
2 pudinga od vanilije
25 dag margarina
10 dag čokolade
Priprema:
U malo mlijeka pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom i pudingom, te sve zajedno ukuhati u preostalom mlijeku i kuhati oko 5 minuta. U polovicu smijese dodati čokoladu i sve ohladiti. Pjenasto izraditi margarin i u svaku polovicu kreme dodati pola izrađenog margarina.
Glazura:
10 dag čokolade
3 žlice vode
3 žlice šećera
8 dag margarina
Priprema:
Vodu, šećer i čokoladu rastopiti na pari i dodati margarin.
Postupak:
Pečeno tijesto premazati čokoladnom kremom i na nju složiti petit beurre kekse. Premazati žutom kremom i preliti čokoladnom glazurom.
Dobar tek!!!
Tijesto:
6 bjelanjaka
8 kg šećera
3 žumanjca
6 dkg mljevenih oraha
4 dkg brašna
1 žličica naribane limunove korice
1 žličica naribane narančine korice
pola žličice praška za pecivo
Krema:
3 žumanjca
8 dkg šećera
7 dkg oštrog brašna
6 dcl mlijeka
25 dkg putra ili margarina
2 vanilin šećera
15 dkg kandiranog voća
10 dkg grubo narezanih oraha
3-4 žlice narančina soka
Priprema:
Bjelanjke odvojite od žumanjca. Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg i postupno umiješajte mljevene orahe, šećer, naribanu narančinu i limunovu koricu, žumanjke i na kraju brašno koje ste prethodno pomiješali s praškom za pecivo.
Pola količine biskvitne smjese izlijte u pek-papirom obložen kalup za torte promjera 20 cm i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C desetak minuta. Tako isto ispecite i drugu polovicu biskvitnog tijesta - posebno. S pečenih biskvitnih podloga maknite pek-papir i ohladite ih.
Za to vrijeme pripremite kremu. Žumanjca pomiješajte sa šećerom. Dio hladnog mlijeka (oko 1 dcl i pol) izmiješajte s izrađenim žumanjcima i brašnom, a ostatak mlijeka zakipite.
Kad mlijeko zakipi, posudu maknite s vatre i u nju umiješajte pripremljenu mješavinu. Još 8 minuta kuhajte uz stalno miješanje i ohladite.
U kremu umiješajte vanilin šećer, kandirano voće, orahe, sok naranče i putar koji ste prethodno pjenasto izradili.
Pečenu biskvitnu koru premažite s dvije trećine kreme i poklopite drugom korom, pa preostalom kremom premažite cijelu tortu, te malo posipajte kandiranim voćem.
Evo još samo torte koju mi je napravila sestra, a za koju ću napisati recept slijedeće dane.
Prošle subote slavio sam rođendan.
Bilo je veselo i puno kolača evo slike.
Happy birthday!
Tijesto smeđe: 5 bjeljanaka, 15 dg šećera, 15 dg oraha, 2 žlice brašna, 1/2 praška za pecivo.
Bjelanjke istući u čvrst snijeg, lagano umiješati orahe i brašno s praškom za pecivo.
Tijesto bijelo: 5 bjeljanaka, 15 dg šećera, 10 dg kokosovog brašna, 2 žlice brašna,1/2 praška za pecivo. Izraditi kao i smeđi biskvit.
Krema:10 žumanjaka, 15 dg šećera, 1 puding od vanilije, 4 dl mlijeka, 25 dg margarina.
Žumanjke, šećer i puding razmutite s malo mlijeka i ukuhati u preostalo mlijeko. Ohlađenoj
kremi dodati pjenasto izrađen margarin.
Postupak: Smeđi biskvit premazati polovicom kreme, prekriti bijelim biskvitom, premazati
kremom i posipati kokosovim brašnom.
Bon appetit!!!
< | lipanj, 2009 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 |
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv
Recepti, o kuhanju...
Coolinarika
Neno blog
Slatko i čarobno kuhanje
Knjiga recepata by Nina
Iva Tomić stranica
Sanela blog1
Sanela blogspot2
Punkufer.hr
Gastro hr<
domaćica blog