Tijesto:
6 bjelanjaka
8 kg šećera
3 žumanjca
6 dkg mljevenih oraha
4 dkg brašna
1 žličica naribane limunove korice
1 žličica naribane narančine korice
pola žličice praška za pecivo
Krema:
3 žumanjca
8 dkg šećera
7 dkg oštrog brašna
6 dcl mlijeka
25 dkg putra ili margarina
2 vanilin šećera
15 dkg kandiranog voća
10 dkg grubo narezanih oraha
3-4 žlice narančina soka
Priprema:
Bjelanjke odvojite od žumanjca. Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg i postupno umiješajte mljevene orahe, šećer, naribanu narančinu i limunovu koricu, žumanjke i na kraju brašno koje ste prethodno pomiješali s praškom za pecivo.
Pola količine biskvitne smjese izlijte u pek-papirom obložen kalup za torte promjera 20 cm i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C desetak minuta. Tako isto ispecite i drugu polovicu biskvitnog tijesta - posebno. S pečenih biskvitnih podloga maknite pek-papir i ohladite ih.
Za to vrijeme pripremite kremu. Žumanjca pomiješajte sa šećerom. Dio hladnog mlijeka (oko 1 dcl i pol) izmiješajte s izrađenim žumanjcima i brašnom, a ostatak mlijeka zakipite.
Kad mlijeko zakipi, posudu maknite s vatre i u nju umiješajte pripremljenu mješavinu. Još 8 minuta kuhajte uz stalno miješanje i ohladite.
U kremu umiješajte vanilin šećer, kandirano voće, orahe, sok naranče i putar koji ste prethodno pjenasto izradili.
Pečenu biskvitnu koru premažite s dvije trećine kreme i poklopite drugom korom, pa preostalom kremom premažite cijelu tortu, te malo posipajte kandiranim voćem.
< | lipanj, 2009 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 |
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv
Recepti, o kuhanju...
Coolinarika
Neno blog
Slatko i čarobno kuhanje
Knjiga recepata by Nina
Iva Tomić stranica
Sanela blog1
Sanela blogspot2
Punkufer.hr
Gastro hr<
domaćica blog