Marieto recepti

nedjelja, 31.05.2009.

KUGLICE OD BADEMA I KEKSA


njami








Sastojci:

150 g petit beurre keksa
1 žlica ruma
3 žlice šećera u prahu
1 vanil šećer
100 g mlijevenih badema
100 ml mlijeka

Za ukrašavanje:
50 g kokosovog brašna ili čokoladne mrvice

Priprema:

Kekse samljeti i u njih dodati bademe, vanilin šećer, šećer u prahu, rum i mlijeko. Smijesu dobro promiješajte tako
da dobijete kompaktnu smjesu.
Od nje vlažnim rukama oblikujte kuglice i na kraju ih uvaljajte u kokosovo brašno ili čokoladne mrvice, te poslužite u ukrasnim
papirnatim košaricama.

31.05.2009. u 17:11 • 1 KomentaraPrint#

četvrtak, 28.05.2009.

BADEM KIFLICE










Sastojci:

200 gr putra,
3 žumanjka,
150 gr oljuštenih i samljevenih badema ,
350 gr brašna ,
žlicica praška za pecivo ,
150 gr šećera ,
1 vanilin šecer ,
na vrh noža soli
šećer u prahu

Priprema:

Umutite putar sa šećerom i žumancima i dodati sve ostale sastojke. Rukama zamjesiti mekano tijesto da se ne lijepi. Ostaviti da se malo odmori. Zatim praviti kiflice, redati u pleh i peći na 180°C da malo porumene. Vruće uvaljati u šećer u prahu sa vanilin šećerom.

28.05.2009. u 18:08 • 1 KomentaraPrint#

srijeda, 20.05.2009.

KOLAČ OD TREŠANJA

cerek
SASTOJCI:

5 jaja
20 dag šecera
6 žlica tople vode
20 dag glatkog brašna
malo praška za pecivo

NADJEV:
1 kg ocišceni trešanja
6 dl vode
30 dag šecera
2 vanilin šecera
2 pudinga (malina ili jagoda)
5 dl slatkog vrhnja
cijele trešnje za ukras

PRIPREMA: Žumanjke i šećer dobro izradite, dodajte vodu i još miksajte, zatim dodajte brašno i malo praška za pecivo, te čvrst snijeg od bjelanjaka. Tijesto pecite u namaštenom i pobrašnjenom limu na 180° C oko 35 min.

PRIPREMA: Trešnje skuhajte s vodom i šećerom. U malo vode i šećera izradite puding i nalijte na trešnje, još miješajuči kuhajte da se zgusne. Malo ohladite i to miješajući, nalijte na biskvit i ostavite da se posve ohladi. Premažite tučenim slatkim vrhnjem i ukrasite trešnjama.

20.05.2009. u 17:42 • 1 KomentaraPrint#

subota, 16.05.2009.

KOLAČ OD KEKSA

sretan

Sastojci
1,2 l. mlijeka, 4 pudinga od vanilije, 16 žlica šećera, 1 margarin, 10 dag. čokolade, 1 kutija keksa s maslacem, 1 kutija piškota, 2 kutije Jaffa
keksa, 2-3 banane, 2 dl vrhnja za šlag


Priprema
Skuhamo puding od vanilije i dodamo margarin te u polovinu kreme dodamo čokoladu. U toplom mlijeku natopimo kekse s maslacem i složimo ih na dno posude. Na kekse složimo pola kreme od vanilije, piškote natopljene u mlijeku, pola čokoladne kreme, banane narezane na ploške, ostatak kreme od vanilije, Jaffa kekse i drugu polovicu čokoladne kreme. Kolač ukrasimo šlagom i malo čokoladnim mrvicama.



16.05.2009. u 15:09 • 2 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 11.05.2009.

KUGLOF













Sastojci:

4 jaja
16 žlica šećera
16 žlića brašna
1,5 dcl ulja
1,5 dcl mlijeka
1 pecilni prašak
1 vanil šećer

Priprema:

U smijesu može se dodati kandirano voće, limunove korice, groždice ili komadiće čokolade. Jaja se posebno tuku mikserom. Peći na 180°C u kalupu.

11.05.2009. u 15:39 • 0 KomentaraPrint#

KREMŠNITE

njami











Krema: 3 cijela jaja
1 litra hladnog mlijeka
2 vanil šećera
25 dkg šećera
15 dkg oštrog brašna

Kore od 1 listanog tjesta se razvaljaju i posebno peku. Kremu skuhati i ohladiti, staviti na kore i šlag na kremu.

Dobar tek !!!

11.05.2009. u 15:11 • 2 KomentaraPrint#

četvrtak, 07.05.2009.

KIFLE


yes

1 kg brašna
2 jaja
3(šalice od kave) ulja
2 (žlice od kave) soli
1 digo kvasac
1/2 l mlijeka

Podjeliti u 6 loptica.
Razvaljati i podjeliti u 8 dijelova.
Raditi kiflice sa marmeladom, a može
i slane sa sirom i šunkom.


Bon appetit!!!

07.05.2009. u 19:10 • 1 KomentaraPrint#

petak, 01.05.2009.

TORTA OD JOGURTA

kiss

Sastojci

Biskvit
4 jaja, 125 g šećera, 125 g brašna, 3 žlice mlake vode, 1 vanilin šećer, 1 prašak za pecivo

Krema
30 dag jogurta, 10 dag šećera, 50 dag vrhnja za šlag, 7 listića želatine, 30 dag ananasa


Priprema
Za biskvit umutimo jaja, brašno, vodu, šećer i prašak za pecivo te pečemo na 180°C. Ohlađeni biskvit prerežemo na dva djela i natopimo sokom od ananasa. Za kremu izmiješamo jogurt, šećer, vrhnje za šlag, želatinu i ananas, te premažemo prvi dio biskvita. Poklopimo drugom polovicom te premažemo vrhnjem za šlag i ukrasimo komadićima ananasa.

Dobar tek!!!

01.05.2009. u 17:35 • 2 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2009 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Srpanj 2017 (1)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Svibanj 2016 (1)
Siječanj 2016 (2)
Kolovoz 2015 (1)
Svibanj 2015 (1)
Travanj 2015 (1)
Veljača 2015 (1)
Siječanj 2015 (2)
Listopad 2014 (3)
Srpanj 2014 (1)
Svibanj 2014 (1)
Travanj 2014 (2)
Ožujak 2014 (1)
Veljača 2014 (2)
Siječanj 2014 (2)
Listopad 2013 (1)
Rujan 2013 (1)
Lipanj 2013 (1)
Svibanj 2013 (2)
Ožujak 2013 (2)
Prosinac 2012 (2)
Listopad 2012 (2)
Rujan 2012 (1)
Kolovoz 2012 (2)
Svibanj 2012 (1)
Travanj 2012 (2)
Veljača 2012 (4)
Siječanj 2012 (4)
Prosinac 2011 (1)
Studeni 2011 (1)
Listopad 2011 (1)
Srpanj 2011 (1)
Lipanj 2011 (2)
Svibanj 2011 (1)
Ožujak 2011 (3)
Siječanj 2011 (3)
Prosinac 2010 (1)
Studeni 2010 (2)
Listopad 2010 (3)
Rujan 2010 (2)
Kolovoz 2010 (1)
Srpanj 2010 (2)
Lipanj 2010 (4)
Svibanj 2010 (2)
Travanj 2010 (3)
Ožujak 2010 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

OPIS BLOGA

Recepti, o kuhanju... njami fino
















Web



mario-recepti.blog