SASTOJCI:
5 jaja
20 dag šecera
6 žlica tople vode
20 dag glatkog brašna
malo praška za pecivo
NADJEV:
1 kg ocišceni trešanja
6 dl vode
30 dag šecera
2 vanilin šecera
2 pudinga (malina ili jagoda)
5 dl slatkog vrhnja
cijele trešnje za ukras
PRIPREMA: Žumanjke i šećer dobro izradite, dodajte vodu i još miksajte, zatim dodajte brašno i malo praška za pecivo, te čvrst snijeg od bjelanjaka. Tijesto pecite u namaštenom i pobrašnjenom limu na 180° C oko 35 min.
PRIPREMA: Trešnje skuhajte s vodom i šećerom. U malo vode i šećera izradite puding i nalijte na trešnje, još miješajuči kuhajte da se zgusne. Malo ohladite i to miješajući, nalijte na biskvit i ostavite da se posve ohladi. Premažite tučenim slatkim vrhnjem i ukrasite trešnjama.
Post je objavljen 20.05.2009. u 17:42 sati.