SASTOJCI:
5 jaja
20 dag šecera
6 žlica tople vode
20 dag glatkog brašna
malo praška za pecivo
NADJEV:
1 kg ocišceni trešanja
6 dl vode
30 dag šecera
2 vanilin šecera
2 pudinga (malina ili jagoda)
5 dl slatkog vrhnja
cijele trešnje za ukras
PRIPREMA: Žumanjke i šećer dobro izradite, dodajte vodu i još miksajte, zatim dodajte brašno i malo praška za pecivo, te čvrst snijeg od bjelanjaka. Tijesto pecite u namaštenom i pobrašnjenom limu na 180° C oko 35 min.
PRIPREMA: Trešnje skuhajte s vodom i šećerom. U malo vode i šećera izradite puding i nalijte na trešnje, još miješajuči kuhajte da se zgusne. Malo ohladite i to miješajući, nalijte na biskvit i ostavite da se posve ohladi. Premažite tučenim slatkim vrhnjem i ukrasite trešnjama.
< | svibanj, 2009 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv
Recepti, o kuhanju...
Coolinarika
Neno blog
Slatko i čarobno kuhanje
Knjiga recepata by Nina
Iva Tomić stranica
Sanela blog1
Sanela blogspot2
Punkufer.hr
Gastro hr<
domaćica blog