Sastojci:
150 g petit beurre keksa
1 žlica ruma
3 žlice šećera u prahu
1 vanil šećer
100 g mlijevenih badema
100 ml mlijeka
Za ukrašavanje:
50 g kokosovog brašna ili čokoladne mrvice
Priprema:
Kekse samljeti i u njih dodati bademe, vanilin šećer, šećer u prahu, rum i mlijeko. Smijesu dobro promiješajte tako
da dobijete kompaktnu smjesu.
Od nje vlažnim rukama oblikujte kuglice i na kraju ih uvaljajte u kokosovo brašno ili čokoladne mrvice, te poslužite u ukrasnim
papirnatim košaricama.
Sastojci:
200 gr putra,
3 žumanjka,
150 gr oljuštenih i samljevenih badema ,
350 gr brašna ,
žlicica praška za pecivo ,
150 gr šećera ,
1 vanilin šecer ,
na vrh noža soli
šećer u prahu
Priprema:
Umutite putar sa šećerom i žumancima i dodati sve ostale sastojke. Rukama zamjesiti mekano tijesto da se ne lijepi. Ostaviti da se malo odmori. Zatim praviti kiflice, redati u pleh i peći na 180°C da malo porumene. Vruće uvaljati u šećer u prahu sa vanilin šećerom.
SASTOJCI:
5 jaja
20 dag šecera
6 žlica tople vode
20 dag glatkog brašna
malo praška za pecivo
NADJEV:
1 kg ocišceni trešanja
6 dl vode
30 dag šecera
2 vanilin šecera
2 pudinga (malina ili jagoda)
5 dl slatkog vrhnja
cijele trešnje za ukras
PRIPREMA: Žumanjke i šećer dobro izradite, dodajte vodu i još miksajte, zatim dodajte brašno i malo praška za pecivo, te čvrst snijeg od bjelanjaka. Tijesto pecite u namaštenom i pobrašnjenom limu na 180° C oko 35 min.
PRIPREMA: Trešnje skuhajte s vodom i šećerom. U malo vode i šećera izradite puding i nalijte na trešnje, još miješajuči kuhajte da se zgusne. Malo ohladite i to miješajući, nalijte na biskvit i ostavite da se posve ohladi. Premažite tučenim slatkim vrhnjem i ukrasite trešnjama.
Sastojci
1,2 l. mlijeka, 4 pudinga od vanilije, 16 žlica šećera, 1 margarin, 10 dag. čokolade, 1 kutija keksa s maslacem, 1 kutija piškota, 2 kutije Jaffa
keksa, 2-3 banane, 2 dl vrhnja za šlag
Priprema
Skuhamo puding od vanilije i dodamo margarin te u polovinu kreme dodamo čokoladu. U toplom mlijeku natopimo kekse s maslacem i složimo ih na dno posude. Na kekse složimo pola kreme od vanilije, piškote natopljene u mlijeku, pola čokoladne kreme, banane narezane na ploške, ostatak kreme od vanilije, Jaffa kekse i drugu polovicu čokoladne kreme. Kolač ukrasimo šlagom i malo čokoladnim mrvicama.
Sastojci:
4 jaja
16 žlica šećera
16 žlića brašna
1,5 dcl ulja
1,5 dcl mlijeka
1 pecilni prašak
1 vanil šećer
Priprema:
U smijesu može se dodati kandirano voće, limunove korice, groždice ili komadiće čokolade. Jaja se posebno tuku mikserom. Peći na 180°C u kalupu.
Krema: 3 cijela jaja
1 litra hladnog mlijeka
2 vanil šećera
25 dkg šećera
15 dkg oštrog brašna
Kore od 1 listanog tjesta se razvaljaju i posebno peku. Kremu skuhati i ohladiti, staviti na kore i šlag na kremu.
Dobar tek !!!
1 kg brašna
2 jaja
3(šalice od kave) ulja
2 (žlice od kave) soli
1 digo kvasac
1/2 l mlijeka
Podjeliti u 6 loptica.
Razvaljati i podjeliti u 8 dijelova.
Raditi kiflice sa marmeladom, a može
i slane sa sirom i šunkom.
Bon appetit!!!
Sastojci
Biskvit
4 jaja, 125 g šećera, 125 g brašna, 3 žlice mlake vode, 1 vanilin šećer, 1 prašak za pecivo
Krema
30 dag jogurta, 10 dag šećera, 50 dag vrhnja za šlag, 7 listića želatine, 30 dag ananasa
Priprema
Za biskvit umutimo jaja, brašno, vodu, šećer i prašak za pecivo te pečemo na 180°C. Ohlađeni biskvit prerežemo na dva djela i natopimo sokom od ananasa. Za kremu izmiješamo jogurt, šećer, vrhnje za šlag, želatinu i ananas, te premažemo prvi dio biskvita. Poklopimo drugom polovicom te premažemo vrhnjem za šlag i ukrasimo komadićima ananasa.
Dobar tek!!!
< | svibanj, 2009 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv
Recepti, o kuhanju...
Coolinarika
Neno blog
Slatko i čarobno kuhanje
Knjiga recepata by Nina
Iva Tomić stranica
Sanela blog1
Sanela blogspot2
Punkufer.hr
Gastro hr<
domaćica blog