Tijesto:
6 bjelanjaka
20 dag šećera
15 dag oraha
2 žlice mrvica
3 žlice brašna
1/2 praška za pecivo
Priprema:
Bjelanjke tući u čvrst snijeg, dodavati šećer, te lagano umiješati brašno promiješano s praškom za pecivo, mlijevenim orasima i mrvicama .
Kolač peći na laganoj vatri i ohladiti .
Krema:
6 dl mlijeka
6 žumanjaka
20 dag šećera
2 pudinga od vanilije
25 dag margarina
10 dag čokolade
Priprema:
U malo mlijeka pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom i pudingom, te sve zajedno ukuhati u preostalom mlijeku i kuhati oko 5 minuta. U polovicu smijese dodati čokoladu i sve ohladiti. Pjenasto izraditi margarin i u svaku polovicu kreme dodati pola izrađenog margarina.
Glazura:
10 dag čokolade
3 žlice vode
3 žlice šećera
8 dag margarina
Priprema:
Vodu, šećer i čokoladu rastopiti na pari i dodati margarin.
Postupak:
Pečeno tijesto premazati čokoladnom kremom i na nju složiti petit beurre kekse. Premazati žutom kremom i preliti čokoladnom glazurom.
Dobar tek!!!
Post je objavljen 23.06.2009. u 17:52 sati.