Marieto recepti

nedjelja, 26.04.2009.

CRNAC BEZ JAJA










eek
Biskvit:

1/2 l jogurta
1/2 čaše ulja
3 čaše šećera
3 čaše brašna
3 žličice sode bikarbone
2 žličice kakaoa


Preljev: 10 žlica mlijeka
10 žlica vode
10 dkg maslaca
15 dkg čokolade

Preljev preljiti po hladnom biskvitu . Preljev mora biti topao.

Dobar tek!

26.04.2009. u 14:49 • 4 KomentaraPrint#

TORTA OD PUDINGA

torta od pudinga










pjeva
Sastojci:

6 jaja
6 žlica šećera
6 žlica brašna
1 pecilni prašak
Speći biskvit.

Priprema:

U 1 l mlijeka skuhati 2 pudinga od čokolade . Kad se skuha u njega ubaciti 3 reda čokolade za kuhanje , 10 dkg grožđica , 1/2 dcl ruma i 1/2 margarina.

Biskvit se ohladi i izreže na kocke koje se stave u navlaženu padelu, te se preko toga izlije skuhani vrući puding. Hladi se cijeli dan u frižideru . Sutradan se izvrne padela naopako na pladanj i torta se namaže šlagom i ukrasi po želji.

26.04.2009. u 12:06 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 22.04.2009.

KOH

koh










Umutiti 2 jaja i 5 žlica šećera, dodati vanil šećer, 10 dkg groždica i malo ruma .
Posebno kuhati dok se ne skuha 1/2 kg riže u 1lit. i 7 dcl mlijeka, na kraju dodati
u rižu 1/2 margarina. Rižu na mlijeku promješatit s jajima i šećerom, te uliti u
namašćenu tepsiju i peći u pećnici na 200°C. Kad je gotovo posipati štauh šećerom.

22.04.2009. u 15:42 • 3 KomentaraPrint#

subota, 18.04.2009.

KOLAČ OD GRIZA

kolač od griza










wink
Mjera ( šalica za bijelu kavu )

1 šalica šećera
1 šalica bijelog griza
1 šalica mlijevenih oraha
1 šalica mlijeka
1/2 šalice ulja
2 ribane jabuke veće
1 vanilija šećer
1 prašak za pecivo
2 jaja
10 dkg groždica, malo sjeckanih oraha

Šećer i jaje umutiti, dodati mlijeko, ulje, prašak za pecivo, griz, šećer, vaniliju, mljevene orahe. To pustiti da stoji 1 sat vremena, zatim dodati sjeckane orahe, jabuke i groždice, te staviti u peć na temperaturu 150°C ( 15 min.-ne otvarati ).
ili (180°C) (150°C)
Zatim smaniti na 100°C i peći. Kad je gotovo preliti čokoladnom glazurom.

Glazura:

- 3 štange čokolade prokuhati, mlako preliti preko kolača
- 3 žlice mlijeka
- malo putra
- 3 žlice šećera

Dobar tek ,

18.04.2009. u 13:44 • 3 KomentaraPrint#

četvrtak, 16.04.2009.

OREHNJAČA










njami:
Tjesto:

1vrećica ili 3 dkg svježeg kvasca
40 dkg brašna
8 dkg margarina
8 dkg šećera
2 žutanjka , sol , limunova korica
2-3 dl mlijeka

Nadjev:

40 dkg oraha
30 dkg šećera
10 dkg grožđica
2 dl mlijeka
limunova korica , cimet , rum
1 vanilin šećer

Kvasac razmutite s malo šećera, brašna i mlake vode, pa ga pokrivenog stavite na toplo mjesto da se digne. Brašno stavite u zdijelu dodajte rastopljeni margarin, šećer, žutanjke, sol i strugane limune. Malo promješajte pa dodajte dignuti kvas. S toplim mlijekom izradite (mikserom ili rukom) mekano tijesto i pokriveno ostavite da se diže. Dignuto tijesto lagano premjesite, razdjelite na dva dijela i razvaljate na pobrašnjenom ubrusu . Tijesto premažite nadjevom te pomoću ubrusa savijte i pažljivo istresite u namazanu tepsiju. Orehnjače stavite na toplo da se dižu još 30 minuta, a zatim stavite ih peći oko jedan sat na temperaturu od 200 C. Orehnjaču pošećerite toplu.

Nadjev:
Mljevene orahe izmješajte sa šećerom, opranim grožđicama, limunovom koricom, cimetom, vanilin šećerom i malo ruma, sve prelite kipućim mlijekom i ostavite da se ohladi.

Dobar tek,

16.04.2009. u 18:00 • 1 KomentaraPrint#

srijeda, 15.04.2009.

ŠARENI MUFFINI

cool


• 250 g oštrog brašna • 2 žličice praška za pecivo • 1 žličica soda bikarbone • 100 g kandiranog voća • 2 jaja • 125 ml jogurta • 125 ml mlijeka • 125 ml ulja • 125 g šećera • 100 g šećera u prahu • 1 žlica soka od limuna • sol

Opis:
Muffini su se uistinu brzinom munje proširili po našim krajevima, ali čemu duguju tu popularnost? a) ukusni su, b) nema puno suđa nakon što su gotovi, c) brzo se pripremaju. Pa što Vam više treba? Trk u kuhinju!

Priprema:

U zdjelu prosijemo brašno, dodamo 2 žličice praška za pecivo, žličicu soda bikarbone, prstohvat soli, veći dio kandiranog voća (ostalo će biti za ukrašavanje) i na suho izmiješamo sastojke. U zasebnu zdjelu razbijemo jaja i umutimo ih, ulijemo jogurt, mlijeko i ulje, dodamo šećer i sve zajedno dobro izmiješamo pjenjačom. Zatim u zdjelu sa suhim sastojcima ulijemo mokru smjesu i sve zajedno nježno izmiješamo lopaticom. Kalup za muffine tanko premažemo uljem, te ga napunimo pripremljenom smjesom do 2/3 visine. Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta. Gotove muffine izvadimo iz kalupa na rešetku i ostavimo da se malo ohlade. Još mlake, gornjom stranom oprezno uronimo u smjesu od šećera u prahu i soka od limuna, stavimo na tanjur za posluživanje i ukrasimo preostalim kandiranim kockicama voća.


15.04.2009. u 19:35 • 2 KomentaraPrint#

Otvaranje bloga...

njamiparty
Pozdrav! Zovem se Mario! Otvorio sam svoj blog kako bih svoje recepte kolača, slastica, peciva i ostalih ukusnih jela mogao podijeliti sa vama.. Nadam se da će vam se svidjeti!

15.04.2009. u 18:50 • 1 KomentaraPrint#

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  travanj, 2009 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Srpanj 2017 (1)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Svibanj 2016 (1)
Siječanj 2016 (2)
Kolovoz 2015 (1)
Svibanj 2015 (1)
Travanj 2015 (1)
Veljača 2015 (1)
Siječanj 2015 (2)
Listopad 2014 (3)
Srpanj 2014 (1)
Svibanj 2014 (1)
Travanj 2014 (2)
Ožujak 2014 (1)
Veljača 2014 (2)
Siječanj 2014 (2)
Listopad 2013 (1)
Rujan 2013 (1)
Lipanj 2013 (1)
Svibanj 2013 (2)
Ožujak 2013 (2)
Prosinac 2012 (2)
Listopad 2012 (2)
Rujan 2012 (1)
Kolovoz 2012 (2)
Svibanj 2012 (1)
Travanj 2012 (2)
Veljača 2012 (4)
Siječanj 2012 (4)
Prosinac 2011 (1)
Studeni 2011 (1)
Listopad 2011 (1)
Srpanj 2011 (1)
Lipanj 2011 (2)
Svibanj 2011 (1)
Ožujak 2011 (3)
Siječanj 2011 (3)
Prosinac 2010 (1)
Studeni 2010 (2)
Listopad 2010 (3)
Rujan 2010 (2)
Kolovoz 2010 (1)
Srpanj 2010 (2)
Lipanj 2010 (4)
Svibanj 2010 (2)
Travanj 2010 (3)
Ožujak 2010 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

OPIS BLOGA

Recepti, o kuhanju... njami fino
















Web



mario-recepti.blog