Mjera ( šalica za bijelu kavu )
1 šalica šećera
1 šalica bijelog griza
1 šalica mlijevenih oraha
1 šalica mlijeka
1/2 šalice ulja
2 ribane jabuke veće
1 vanilija šećer
1 prašak za pecivo
2 jaja
10 dkg groždica, malo sjeckanih oraha
Šećer i jaje umutiti, dodati mlijeko, ulje, prašak za pecivo, griz, šećer, vaniliju, mljevene orahe. To pustiti da stoji 1 sat vremena, zatim dodati sjeckane orahe, jabuke i groždice, te staviti u peć na temperaturu 150°C ( 15 min.-ne otvarati ).
ili (180°C) (150°C)
Zatim smaniti na 100°C i peći. Kad je gotovo preliti čokoladnom glazurom.
Glazura:
- 3 štange čokolade prokuhati, mlako preliti preko kolača
- 3 žlice mlijeka
- malo putra
- 3 žlice šećera
Dobar tek ,
travanj, 2009 | > | |||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 |
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv
Recepti, o kuhanju...
Coolinarika
Neno blog
Slatko i čarobno kuhanje
Knjiga recepata by Nina
Iva Tomić stranica
Sanela blog1
Sanela blogspot2
Punkufer.hr
Gastro hr<
domaćica blog