Mjera ( šalica za bijelu kavu )
1 šalica šećera
1 šalica bijelog griza
1 šalica mlijevenih oraha
1 šalica mlijeka
1/2 šalice ulja
2 ribane jabuke veće
1 vanilija šećer
1 prašak za pecivo
2 jaja
10 dkg groždica, malo sjeckanih oraha
Šećer i jaje umutiti, dodati mlijeko, ulje, prašak za pecivo, griz, šećer, vaniliju, mljevene orahe. To pustiti da stoji 1 sat vremena, zatim dodati sjeckane orahe, jabuke i groždice, te staviti u peć na temperaturu 150°C ( 15 min.-ne otvarati ).
ili (180°C) (150°C)
Zatim smaniti na 100°C i peći. Kad je gotovo preliti čokoladnom glazurom.
Glazura:
- 3 štange čokolade prokuhati, mlako preliti preko kolača
- 3 žlice mlijeka
- malo putra
- 3 žlice šećera
Dobar tek ,
Post je objavljen 18.04.2009. u 13:44 sati.