njami:
Tjesto:
1vrećica ili 3 dkg svježeg kvasca
40 dkg brašna
8 dkg margarina
8 dkg šećera
2 žutanjka , sol , limunova korica
2-3 dl mlijeka
Nadjev:
40 dkg oraha
30 dkg šećera
10 dkg grožđica
2 dl mlijeka
limunova korica , cimet , rum
1 vanilin šećer
Kvasac razmutite s malo šećera, brašna i mlake vode, pa ga pokrivenog stavite na toplo mjesto da se digne. Brašno stavite u zdijelu dodajte rastopljeni margarin, šećer, žutanjke, sol i strugane limune. Malo promješajte pa dodajte dignuti kvas. S toplim mlijekom izradite (mikserom ili rukom) mekano tijesto i pokriveno ostavite da se diže. Dignuto tijesto lagano premjesite, razdjelite na dva dijela i razvaljate na pobrašnjenom ubrusu . Tijesto premažite nadjevom te pomoću ubrusa savijte i pažljivo istresite u namazanu tepsiju. Orehnjače stavite na toplo da se dižu još 30 minuta, a zatim stavite ih peći oko jedan sat na temperaturu od 200 C. Orehnjaču pošećerite toplu.
Nadjev:
Mljevene orahe izmješajte sa šećerom, opranim grožđicama, limunovom koricom, cimetom, vanilin šećerom i malo ruma, sve prelite kipućim mlijekom i ostavite da se ohladi.
Dobar tek,
travanj, 2009 | > | |||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 |
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv
Recepti, o kuhanju...
Coolinarika
Neno blog
Slatko i čarobno kuhanje
Knjiga recepata by Nina
Iva Tomić stranica
Sanela blog1
Sanela blogspot2
Punkufer.hr
Gastro hr<
domaćica blog