Skoro za "Moju kuću"! Pitam se kako bi "test mljackanja" prošao češki kvargl... poslije kojeg se, kad se "miris" uvuče u zidove, kuća ne da provjetriti tjedan dana...
16.04.2021. (18:21)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
prekrasna ikebana. s ovom panodramom na tanjuru mogla bih u raj. a tek poslije kad se slegne onda na red dojdu kisela mlekeca, sirutke, skorupići, jogurtići, kefirići, acidofilići i slična tekuća pitanja. objasni ti njima da mlječine nisu mlijeko!
16.04.2021. (18:22)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
I ja volmi to 'sirno istrazivanje'. Kupim belgijski, poljski, turski, francuski, ruski, rumunski, nemacki, danski, grcki...pa udri bato! :))) Inace, do prosle godine sam imao na sto metara od kuce prodavnicu bas specijalizovanu za sir - sama je prodavnica bila malena (mozda dvadeset kvadrata, nakrcano samo sirom - ali je iza pordavnice bila prava firma - magacin prepun paleta, kolicinski, a vrsta ih je bilo par stotina...isporucivali su na veliko...na kraju se odeslise gde su nasli veci magacin! Vlad osta na suvom! :-(
Ali, dok su bili, odem i lupim kilo: ali u tih kilo je 7 vrsta - daj komadic ovoga, daj onoga... :))) Posle kupim crni hleb, pa puter, pa udri po siru! :))))
Sad moram do tri-cetiri lokala za upola manje izboga, grrrr! :)))
16.04.2021. (19:06)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Uh sireve i ja volim i to jaaaako. Interesantno da kod nas u Češkoj ima veći izbor sireva nego ovdje. Posebno volim one zrele t.j. s bijelom, plavom, zelenom pljesni. Svježi kozji sir koristimo za jedno fino kuhano jelo ali inače više volim kravlje sireve. Nasmijala si me kako tvoji odbijaju jogurte zbog toga što ne vole mlijeko hahahaha...:))))))))))))))
16.04.2021. (19:17)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Koristim sireve, najviše volim zrele ovčje (može i Paški) i to bez kruha i drugih UH-a. Mlijeko je samo za bebe jer one imaju enzime za laktozu, jogurt i sir je puno drukčija hrana. A za sirevima ide i vino, e.
16.04.2021. (20:09)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ma kakvo mlijeko, za mene je mlijeko otrov. Al kao i tvoji dragi fini sir ću uvijek kušat. A valjda je tajna u pretvorbi mlijeka u sir. Mliječnokiselo vrenje, kemija, fizika, mikrobiologija...
16.04.2021. (20:33)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
nasmijala si me završetkom....i moji vole sir, ustvari svi mi, kao da smo Švicarci...tamo smo i živjeli nekoliko godina i sir je bio jedan od glavnih izbora jelovnika onako za gušt :) :*
16.04.2021. (20:38)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Obožavam sir! Za Uskrs je bio škipavac i tvrdi dalmatinski sir, volim i razne namaze od sira, mozzarelu, eidamer, ma sve...:))))) Neka Tvoji konzumiraju sireve, to je savršeno - ako več nisu za ostale mliječne prerađevine. I neka vjeruju - što žele! :))))))) Pusa!
16.04.2021. (21:23)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@litterula....zna se da je mlijeko osnovna sirovina za sir, a toliko ljudi mlijeko ni vidit ne može, a u sirevima se dave...:-)
@White Lilith.....može mlijeko u siru, može kap i u kavu, naravno i u kolače, u pireu...al generalno, oni meni za mlijeko...bljak....a jedu ga svaki dan...blaženo neznanje...:-)...ljubac, velika slavonska moja:-)))
@ luki2.....još jedna sireljupka...pa na blogu toliko interesnog zajedništva, a neki nađu dlaku pa se svađaju oko nje...a svašta...
16.04.2021. (22:21)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Eto! :)))))) Tvoj komentar kod mene: ma tako je! Prilagoditi se, nastojati ne potonuti i zadržati pozitivan stav. Glavu gore - jer dok smo živi, svaki je problem rješiv. Svaki! Pusa!
16.04.2021. (22:35)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Nasmijala si me... Znaju oni šta valja i šta je dobro.A ti poznaješ njih. Neka su samo svi živo i zdravo. Uživaj u njima. Divno si pripremila. Grlim svoju morsku!
17.04.2021. (05:42)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Obožavam sir u svim oblicima i bojama (i suhomesnate proizvode), ali ne smijem niti jedno niti drugo konzumirati iz više različitih razloga (višak kolesterola i početak reumatidnog artritisa samo su jedni od njih), a da sam se svega toga nauživala, jesam - kao da sam znala.
17.04.2021. (12:04)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Osim standardnih kombinacija s kruhom i ostalim narescima, ovi suhi sirevi mi jako pašu uz voće, posebno grožđe, i to ono u prirodnom obliku, mada i fermentirano tekuće nije za odbaciti, dapače. Uz ove sireve koje si navela volim se počastiti i onim svježim. Danas mi je baš dostavom stigla cheesecake krema koja je zapravo svježi sir i vrhnje s vanilin šećerom i limunskom kiselinom. Baš me zanima okus i tekstura. Uz taj, došlo mije još par drugih vrsta sireva i sirnih namaza.
17.04.2021. (17:09)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
.Annabonni
a jesi i ti mudria : žmul vina nakon ovoga, dica piju mlikoc
16.04.2021. (18:19) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Klik
Skoro za "Moju kuću"!
Pitam se kako bi "test mljackanja" prošao češki kvargl... poslije kojeg se, kad se "miris" uvuče u zidove, kuća ne da provjetriti tjedan dana...
16.04.2021. (18:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
stara teta
prekrasna ikebana.
s ovom panodramom na tanjuru mogla bih u raj. a tek poslije kad se slegne onda na red dojdu kisela mlekeca, sirutke, skorupići, jogurtići, kefirići, acidofilići i slična tekuća pitanja.
objasni ti njima da mlječine nisu mlijeko!
16.04.2021. (18:22) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kockavica
I ja volim sir, al i jogurt i kefir... :))
16.04.2021. (18:31) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
nisan EL DIABLO
Isto!... obožavam sireve! svake vele! :)))
16.04.2021. (18:48) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dinaja
rapsodija sireva... obožavam... :)
16.04.2021. (19:06) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
VladKrvoglad
I ja volmi to 'sirno istrazivanje'. Kupim belgijski, poljski, turski, francuski, ruski, rumunski, nemacki, danski, grcki...pa udri bato! :)))
Inace, do prosle godine sam imao na sto metara od kuce prodavnicu bas specijalizovanu za sir - sama je prodavnica bila malena (mozda dvadeset kvadrata, nakrcano samo sirom - ali je iza pordavnice bila prava firma - magacin prepun paleta, kolicinski, a vrsta ih je bilo par stotina...isporucivali su na veliko...na kraju se odeslise gde su nasli veci magacin! Vlad osta na suvom! :-(
Ali, dok su bili, odem i lupim kilo: ali u tih kilo je 7 vrsta - daj komadic ovoga, daj onoga... :)))
Posle kupim crni hleb, pa puter, pa udri po siru! :))))
Sad moram do tri-cetiri lokala za upola manje izboga, grrrr! :)))
16.04.2021. (19:06) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
teuta
Uh sireve i ja volim i to jaaaako.
Interesantno da kod nas u Češkoj ima
veći izbor sireva nego ovdje.
Posebno volim one zrele t.j. s bijelom,
plavom, zelenom pljesni.
Svježi kozji sir koristimo za jedno fino kuhano
jelo ali inače više volim kravlje sireve.
Nasmijala si me kako tvoji odbijaju jogurte
zbog toga što ne vole mlijeko hahahaha...:))))))))))))))
16.04.2021. (19:17) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
morska iz dubina
@AnaBoni......pitam ja to njih i bez sireva, onako načelno...
@Klik...evo, skrušeno priznajem da za toga nisam nikad cula....vjerojatno do otoka nije ni stigao....
@stara teto.....nasmijala si me s rajskom perspektivom....lako li je tebe gastro uznijet:-))))
@Kockavica...kad si prava:-))))
@nisan EL DIABLO...još jedan siroljubac:-))))
@Dinaja...i još jedna siroljupka:-)))
@VladKrvoglad......pa ti si na izvoru gastro pupoljaka....biraš šta želiš...ja biram šta ima..:-)))
@teuta....ma da, mudraci se oblizuju na sir, a kefir im bljak...:-)))
16.04.2021. (20:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
viatrix
Svaka čast suhomesnatim proizvodima, ali sirevi su mi zakon.:)
16.04.2021. (20:08) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
Koristim sireve, najviše volim zrele ovčje (može i Paški) i to bez kruha i drugih UH-a. Mlijeko je samo za bebe jer one imaju enzime za laktozu, jogurt i sir je puno drukčija hrana. A za sirevima ide i vino, e.
16.04.2021. (20:09) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Litterula
Ma kakvo mlijeko, za mene je mlijeko otrov. Al kao i tvoji dragi fini sir ću uvijek kušat. A valjda je tajna u pretvorbi mlijeka u sir. Mliječnokiselo vrenje, kemija, fizika, mikrobiologija...
16.04.2021. (20:33) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
White Lilith
nasmijala si me završetkom....i moji vole sir, ustvari svi mi, kao da smo Švicarci...tamo smo i živjeli nekoliko godina i sir je bio jedan od glavnih izbora jelovnika onako za gušt :) :*
16.04.2021. (20:38) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
luki2
Obožavam sir! Za Uskrs je bio škipavac i tvrdi dalmatinski sir, volim i razne namaze od sira, mozzarelu, eidamer, ma sve...:))))) Neka Tvoji konzumiraju sireve, to je savršeno - ako več nisu za ostale mliječne prerađevine. I neka vjeruju - što žele! :))))))) Pusa!
16.04.2021. (21:23) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
morska iz dubina
@ Viatrix.....na blogu sami sireljupci:-))))
@gogoo.... može čaša rashlađenog pošipa????
@litterula....zna se da je mlijeko osnovna sirovina za sir, a toliko ljudi mlijeko ni vidit ne može, a u sirevima se dave...:-)
@White Lilith.....može mlijeko u siru, može kap i u kavu, naravno i u kolače, u pireu...al generalno, oni meni za mlijeko...bljak....a jedu ga svaki dan...blaženo neznanje...:-)...ljubac, velika slavonska moja:-)))
@ luki2.....još jedna sireljupka...pa na blogu toliko interesnog zajedništva, a neki nađu dlaku pa se svađaju oko nje...a svašta...
16.04.2021. (22:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
luki2
Eto! :)))))) Tvoj komentar kod mene: ma tako je! Prilagoditi se, nastojati ne potonuti i zadržati pozitivan stav. Glavu gore - jer dok smo živi, svaki je problem rješiv. Svaki! Pusa!
16.04.2021. (22:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Galaksija
takav je i ovaj moj doma... samo da je sireva :")
17.04.2021. (00:50) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
sokolova
Nasmijala si me...
Znaju oni šta valja i šta je dobro.A ti poznaješ njih.
Neka su samo svi živo i zdravo. Uživaj u njima.
Divno si pripremila.
Grlim svoju morsku!
17.04.2021. (05:42) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
smjehotvorine
pa sir i je iz subatomskih čestica :))))
17.04.2021. (11:47) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mikitarije
Obožavam sir u svim oblicima i bojama (i suhomesnate proizvode), ali ne smijem niti jedno niti drugo konzumirati iz više različitih razloga (višak kolesterola i početak reumatidnog artritisa samo su jedni od njih), a da sam se svega toga nauživala, jesam - kao da sam znala.
17.04.2021. (12:04) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
NF
ma ja obožavam i roquefort i neke vrste gorgonzole ;)
17.04.2021. (12:19) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Vrtlog_
Ja jako volin neke vrste sireva, jeden ih same bez išta, kao kolač.
17.04.2021. (12:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Pozitivka
I ja sam više za vino uz sir :)))
17.04.2021. (16:13) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
Osim standardnih kombinacija s kruhom i ostalim narescima, ovi suhi sirevi mi jako pašu uz voće, posebno grožđe, i to ono u prirodnom obliku, mada i fermentirano tekuće nije za odbaciti, dapače. Uz ove sireve koje si navela volim se počastiti i onim svježim. Danas mi je baš dostavom stigla cheesecake krema koja je zapravo svježi sir i vrhnje s vanilin šećerom i limunskom kiselinom. Baš me zanima okus i tekstura. Uz taj, došlo mije još par drugih vrsta sireva i sirnih namaza.
17.04.2021. (17:09) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
luki2
Ehhhhh....Hvala Ti najljepša na komentaru! Isplakah se dok sam pisala...:(((( Pusa!
17.04.2021. (18:02) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...