Isus nam govori...(V):

28.11.2021.

1. Od ovog dana želim da moje tijelo češće primaš, jer ono je lijek i hrana po kojoj se osnažuje duša. Onaj koji je slab u duši, a bez snage u krepostima, po njoj će biti ojačan. To je ono tijelo koje sam obećao u Evanđelju, a koje je hrana za vječnost.
2. Kakve veće nezahvalnosti može biti od one kada se Boga hoće shvatiti razumom i kada se Njegove skrivene odluke i tajne, koje on ima u svojoj ruci, usuđujete suditi?
3. Ipak, neprijatelji moji, koje sam ja otkupio svojom krvlju, ne tražim ništa od vas osim vaših duša. Vratite se zato u poniznosti k meni! Prihvatit ću vas s radošću kao svoju djecu. Stresite težak jaram Zloga sa sebe i prisjetite se moje ljubavi! U vašim srcima vidjet ćete tada kako sam mio i nježan.
4. Crkva se sastoji od sedam sakramenata, kao iz sedam stabala, i to od: krštenja, svete ispovjedi, potvrde, svete pričesti, svećeničkog reda, ženidbe i bolesničkog pomazanja!
5. Čekao sam do posljednjeg časa na njegovo obraćenje i ono je konačno zasluga moje Majke. I premda nju ovaj čovjek u svom srcu uopće nije pravo ljubio, bio se navikao da kad god čuje njezino ime, suosjeća s njezinim bolom podno moga križa i tako je ipak pronašao put vječnom spasu i bio spašen.
6. Ja sam glava svega, moja Majka je vrat, moji apostoli i njihovi nasljednici su, da tako kažem, kičma moga tijela, oni svi ne ljube samo mene, već i sve one koji mene ljube, časte i promiču. Stoga čvrsto stoji što sam Ja rekao: ona djela koja sam ja činio, činit će i oni i njihova je volja istovjetna s mojom.
7. Ne razmatra se više zašto je nekoć beskrajno bogati Bog postao bijedan i siromašan, da bi naime poučio ljude da prolazno malo cijene, a da je doista samo nebesko dostojno ljubiti!
8. Duša treba marljivo paziti da njome ne zagospodari tijelo, inače bi u njoj sve dospjelo u nered. Oči bi tada željele gledati što im se sviđa, no što im je štetno. Uši bi željele slušati što im je isprazno, kušalo bi se ono što je slatko i radilo bi se samo za volju svijeta. Razum bi pritom bio zaveden, nestrpljivost bi vladala, pobožnost bi oslabila a nemar bi ojačao. Grijeh bi se olako prihvaćao i budućnost se više ne bi cijenila.
9. Kako bi se duša mogla prilagoditi volji Božjoj kada joj se dopada još samo tjelesno? Ili kao se može razlikovati istinito od lažnog kada je sve što je Božje duši postalo teško? O jadnoj tako unakaženoj duši može se reći: kuća Božja plaća najamninu Zlome i njemu je odana.
10. Ja sam svećenicima udijelio pet skupocjenih darova: prvo moju vjeru, drugo oba ključa za nebo i pakao, treće sposobnost da od neprijatelja Božjeg učini gotovo anđele, četvrto moć da posvećuju moje tijelo što ne može činiti ni jedan anđeo, peto da dodiruju i dijele moje tijelo koje je bez ljage.
11. Loši svećenici vole tri prijatelja puno više nego mene: svijet, svoje tijelo s njegovim nagonima i strastima i Zloga koji će ga dočekati..
12. Papa neka zapovjedi svakom biskupu da pripaze na život svojih duhovnika, te da svakom, koji svoj život ne želi poboljšati i ustrajati u uzdržljivosti, bude posve oduzeta njegova prebenda, jer Bogu je draže da se na takvom mjestu uopće ne slavi misa, nego da tijelo sina Božjega bude doticano bludnim rukama.

VI dio: Isus nama govori (Najava):

24.11.2021.

U slijedećem postu:
EuM - nedjeljom do 12,
možete pročitati narednih 12 poruka kojima nas Isus upućuje prema spoznajama i zaslugama za vječno postojanje.
Jedna od poruka je slijedeća:

"Ipak, neprijatelji moji, koje sam ja otkupio svojom krvlju, ne tražim ništa od vas osim vaših duša. Vratite se zato u poniznosti k meni! Prihvatit ću vas s radošću kao svoju djecu. Stresite težak jaram Zloga sa sebe i prisjetite se moje ljubavi! U vašim srcima vidjet ćete tada kako sam mio i nježan".

Dakle, Bog traži samo ono što nam je dao, oplemenjeno i sposobno ljubiti i živjeti sa Njim u vječnosti - EuM

Isus nam govori (IV dio):

21.11.2021.

1. Ne podnosim one koji su kao gnusne posude ispunjeni nečistoćom, pohlepom i častohlepljem svijeta. One koji su neumjereni u svim djelima, te koji su oholi i drski. Kako ću ja, istinska čistoća pristupiti takvoj nečistoći po mojoj milosti. Kako bih ja koji sam vatra istinske ljubavi mogao zapaliti njih koje razgara tako odvratna vatra nečistoće. To su glavni grijesi koji uništavaju iznutra i izvana u dobru i otimaju im od Boga primljene milosti i čine ih dostojnim prezira i Bogu i bližnjima. (Objave, sv. Brigiti knj. IV, ogl. 36).

2. Otac sam sviju, jer im svim tijelima pribavljam dušu i nju kada je ona izobličena teškim grijesima, ponovno stvaram i obnavljam po mojoj patnji i djelotvornosti milosnih utoka.

3. Marija može biti nazvana mojom Majkom mo mome čovještvu, kao što moja Majka može biti nazvana i mojom kćerkom. Mojom majkom može biti nazvana jer je rodila moje tijelo, a mojom kćerkom jer je moju volju posve slijedila. Sličnost sa njezinim tijelom vidljiva je na mome tijelu, no sličnost svih vrlina blistala je, na najsavršeniji način, u njezinom srcu i njezinom djelovanju.

4. Ja sam od vječnosti Sin Božji, u Djevici postao čovjekom. Njezino srce bilo je istovremeno i moje srce. Stoga mogu dakako reći da smo moja majka i ja otkupili ljude jednim srcem. Ja po svom nutarnjem trpljenju u srcu i po svom vanjskom trpljenju u tijelu, a ona po bolu srca i po ljubavi.

5. Moja Majka, premda je bila kraljica i gospodarica apostola, ipak je iznad svega ljubila poniznost. Ona je s malenima postala posve jedno. Stoga je uzdignuta do najviše sreće.

6. Moja je Majka bila, kada je začeta i rođena, tako lijepa da na njoj nije bilo nikakve mane. Demoni su bili bijesni te se začuo urlik iz paka: „Djevica dolazi kreposna i čista da nadvisuje sve ljude na zemlji i u nebu i dospjeva do prijestolja Gospodnjeg. Ona će razriješiti sve naše zamke. Našu nečistoću i zloću ona obara kao što srp reže slamu. Želimo li njoj probuditi putenost i radost svijeta, sve se gasi brže nego li iskra vodenim mlazom“.

7. Marija je rekla božanskom Sinu: Blagoslovljen budi Ti, Sine moj! Ti si početak bez početka vremena. Ti si moć bez koje nitko nije moćan. Molim te Sine moj, dovrši s moći što si započeo s mudrošću! Sin joj je odgovorio: Ti si, Majko moja, kao slatki gutljaj žednima i kao izvor koji natapa sušu jer po tebi dotječe sva milost. Stoga ću učiniti za ono što moliš.

8. Tko drugi je vaš neprijatelj nego Zli koji je na svega dobra djela zavidan i čiji je posao kucati kušnjama na dušu čovjeka i uznemiravati ju. On zakuca ponekad ljutnjom ili ogovaranjem, ponekad nestrpljenjem ili nerazumnim sudovima o Božjim odlukama kada sve ne ide po vašoj želji. On vrlo često kuca i uznemirava vas mnoštvom loših misli, da bi ste uskratili službu božju, a vaša dobra djela potamnjela pred Bogom.

9. Tijelo je nestalno, stoga mora biti ukroćeno razborom duše, jer kad bi slijedilo samo osjetilne podražaje, bilo bi slično životinji. Tijelo je kuća duše koje ima puno osobina: plemenitost, smrtnost, promjenjivost, raspadljivost.. Plemenito je zato što ga je Bog stvorio i ima udjela svih elemenata, osim toga uskrsnut će na Sudnji dan.

10. Duša treba biti razumna u razlikovanju onoga što je dužna tijelu i što je dužna Bogu, jer zajedno s anđelima ona ima udjela u spoznaji i ljubavi Boga. duša treba blistati od Božje ljubavi, jer ona je sestra anđela, a osim toga je besmrtna i vječna.

11. Duša treba biti lijepa u svim krepostima jer jednom treba vječno gledati Božju ljepotu. No, popusti li tijelu, zauvijek će biti ružna. Njezina hrana su: sjećanje na Božja dobročinstva, razmatranje Njegova strašnog suda i radost prema Njegovoj ljubavi i prema njegovim zapovijedima.

12. Tijelo treba stoga držati poput magareta i pružati mu samo umjerenu prehranu, razveseljavati ga radom, kažnjavati bojaznošću i uzdržljivošću i paziti na njegove poticaje, da duša ne popusti slabostima tijela i ne griješi protiv Boga. Duša treba biti nebeski sklona, jer ona nosi nebesku sliku Božju po sebi, i tjelesno joj se nikada ne treba sviđati, a ni radovati ju, da ne postane slična slici Zloga.

Isus, Kralj svemira poručuje: (IV dio – najava);

17.11.2021.


Ono što niste do sada pročitali:
EuM nedjeljom do 12 – u sljedećem nastavku također iznosim 12 odabranih Kristovih poruka.

Izdvajam: Marija je rekla božanskom Sinu: Blagoslovljen budi Ti, Sine moj! Ti si početak bez početka vremena. Ti si moć bez koje nitko nije moćan. Molim te Sine moj, dovrši s moći što si započeo s mudrošću! Sin joj je odgovorio: Ti si, Majko moja, kao slatki gutljaj žednima i kao izvor koji natapa sušu jer po tebi dotječe sva milost. Stoga ću učiniti za ono što moliš.

Svima hvala na posjeti i komentarima!

Moj leptir i ja

Daleko od svega sad u snu živim
moj leptiru i ja na dva bijela krila
letimo zajedno do zalaska sunca
tamo gdje se noć iza brda skrila

Nježan vjetar titra krilima leptira
plavo obojeni sa svježinom noći
zvijezde. trepere kao da će doći
moj leptir spava sniva dan u noći..

Tišina, nebo moj put je zaboravilo
stoji k,o ukopano na istome mjestu
sa leptirom stojim u snu odnesen
na pustom žalu sunčanog svemira

Nadolazeći dan tek nam je prilika
da mreže snova donesu plodove
a moj leptir bijeli primi jesenje boje
boje sjećanja ugodne prolaznosti!

(Moja nova pjesma)


Isus nam govori...(III):

14.11.2021.

1.“ Ja sam stvoritelj vladar i upravitelj svih duhova, na isti način i svih živih bića, i svih stvari koje jesu.“

2.“Stvoritelj svega sam Ja. Stoga mi je sve što je na nebu, na zemlji i u moru, po volji, jedino čovjek nije. “ (Objave sv. Brigiti, knjiga 4, pog. 88)

3.“Temelj prave vjere je da sam ja pravedan i milosrdan sudac. Nepravedni sudac bi bio onaj koji bi iz suosjećanja nepravednika ostavio nekažnjena, no, tako bi nepravedni mogli pravedne još više podjarmljivati.“

4.“Duh Božji je sladak kod kušanja i vodi jačanju svih udova i ulazi u srce da ono bude zaštićeno od svih napada.“
5.“Ja sam božanski liječnik i ljekarnik. Spreman sam pružiti svoj napitak svima koji u ljubavi čeznu za njim. Primiti moj napitak i postati od njega zdrav, sposoban je onaj koji nema volju ostati u grijehu, već naprotiv, nakon što je isti kušao čezne ga uvijek iznova piti.“

6.Majka Božja je rekla sv. Brigiti:
"Moj sin je bio, kada sam ga odgajala, obdaren takvom ljepotom, da je svatko, tko ga je ugledao, bio utješen u svom bolu srca. Stoga su mnogi Židovi govorili jedni drugima „Dajte da odemo i vidimo Sina Marijina i tako se utješimo!“. I premda nisu znali da je On Sin Božji, njegov pogled pružao im je veliku utjehu. Njegova ljubav ne teče poput vode, već je ona stalna i ostaje i sve obuhvaća. Ona se nudi čovjeku do posljednjeg trenutka njegova života. Kada bi čovjek kao jadan grešnik stajao već na vratima vječne propasti, ali od tamo još zazvao za pomoć, s voljom da se popravi, još bi bio ugrabljen od vječne propasti.“

7.“ I danas mnogi kršćani smatraju ništavnim sve ono što sam ja iz neizmjerne ljubavi učinio i podnio za njih. Oni gaze po meni kada se boje više ljudi nego mene, svoga Boga, i kada moju pravdu drže ništavnom, a u svojoj samovolji mojoj milosti propisuju vrijeme i snagu.“

8. „Moju pravdu svi će osjetiti. Jer, kao što ni najmanje dobro, koje se učini ne ostaje nenagrađeno, tako ni najmanje zlo, koje je učinjeno, ne ostaje nekažnjeno.“

9.“Ja sam vas ljude stvorio i otkupio tako velikom pripravnošću i pravednošću, kao kad bi, slikovito rečeno, bila postavljena pored mene vaga, na koju sam ja – kako bi se na njoj moglo pravedno vagati, položio ništa drugo nego svoje srce.“

10.“Od onoga koji me poslao, bio sam stavljen u djevičansko krilo. Tamo sam prihvatio tijelo. Čemu? – Zaista, kako bi ja RIJEČIMA I DJELIMA pokazao vjeru. Umro sam zato da bi otvorio nebo. Za to sam pokopan i uskrsnuo i ponovo ću doći da sudim...“

11.“Ja, koji danas mnogima izgledam poput crva, doći ću na strašan način i izvršiti ću strašan sud, da će oni, koji će to vidjeti, reći gorama: padnite na nas i pokrijte nas pred ljutnjom Boga koji sudi“ (Knj. 4 pgl. 99)

12.“Kada moliš za nešto što je za odbaci ili što je protiv tvog spasenja, ja to ne čujem. Zato je potrebno da svoju volju posve podrediš mojoj, jer ja sve znam i skrbim samo za to što je tebi na korist. Mnogi ne mole s pravom namjerom i zato ne zaslužuju da budu uslišani.“

Isus nam poručuje (III) - najava posta

10.11.2021.

EuM nedjeljom do 12 – u narednom nastavku iznosim 12 odabranih Kristovih poruka. Ove poruke pisane su slikovito a uvjeren sam da ih je rijetko tko već pročitao! Objavljene su prije nekoliko stoljeća a djeluju posve suvremeno. Jedna od njih glasi:
"Ja sam vas ljude stvorio i otkupio tako velikom pripravnošću i pravednošću, kao kad bi, slikovito rečeno, bila postavljena pored mene vaga, na koju sam ja – kako bi se na njoj moglo pravedno vagati, položio ništa drugo nego svoje srce.“

Uz pozdrav do nedjelje!
Odabrao za Vas - EuM!

Isus nam govori (II):

07.11.2021.

1. „Ja sam Bog koji je sama ljubav, i koji ništa ne mrzi od onoga što sam stvorio, odredio sam da čovjeku ne dam samo najbolje darove, već samoga sebe kao nagradu i plaću, da bi svi zli duhovi bili uništeni u svojoj oholosti.“

2. „Ja koji sam rođen od Djevice, nisam pri tome gubio Božanstvo, već sam mu pridružio i ljudsku narav, tako da sam u jednoj osobi Sin Božji i Sin Djevice.“

3. „Ja i moji odabranici trpjeli smo okrutnosti s toga kako bi smo pokazali riječju i primjerom da je put u nebo težak, i kako bi stalno bila prisutna misao: kolika bezazlenost je potrebna zlim ljudima kada čak i odabranici i nedužni moraju trpjeti toliko teškoća.“

4.„Dijeljenje duše i tijela je poput sna - kod pravednika, jer se bude u vječnom životu“

5.„Kad duša živi odijeljena od tijela u vječnoj smrti, to se doista naziva smrću.“

6.„S toga znaj, kako doista prezreno i mučno umire onaj koji živi raskalašeno, a umire s htijenjem da i nadalje griješi, želi biti promican u svijetu i dugo živjeti, a da Bogu ne zna dati hvalu.“

7.„No, tko Boga ljubi svim srcem, a bude bez krivnje – ožalošćen smrću vrijednom prezira, ili opterećen nekom bolešću, taj živi i umire sretan, jer, teška smrt ublažava grijehe - kao i kazne, a uvećava krunu vječnog života.“

8.„Zato, neka se prijatelji Božji ne žaloste kada u ovo vrijeme života na zemlji bivaju bičevani ili umiru gorkom smrću, jer, najveća je sreća jedan sat tugovati i u svijetu imati tugu i tako ne doći u teško čistilište odakle nije moguć bijeg i od kuda više nema vremena za djelovanje.“

9.„Ja sam isti onaj koji je uskrsnuo od mrtvih i uzašao na nebo, Ja koji sada govorim s tobom po Duhu Svetom. izabrao sam tebe i prihvatio da bi ti na ovaj način objavio svoje tajne, jer se meni tako sviđa..“

10.„Ja sam bez početka i bez kraja, i sve je stvoreno mojom moći i uređeno mojom mudrošću. Svime vladam po svojoj odluci i meni ništa nije nemoguće. I doista, sva moja djela određena su s ljubavlju. Stoga je ono ljudsko srce pretvrdo koje mene ne želi ljubiti niti me se bojati, jer ja sam oboje i hranitelj i sudac svih ljudi, a mnogi ispunjavaju volju Zloga koji je moj krvnik i izdajnik ljudi.

11.“Zli je svijetu postavio otrov koji donosi propast da duša koja od toga sa zadovoljstvom kuša, ne može živjeti, već mrtva tone u pakao, da tamo živi u vječnoj bijedi. Ovaj otrov jest grijeh, koji mnogima svakako slatko prija, no, na posljetku je gorak na stravičan način..“

12.„Ljudima je ponuđen život, oni pak odabiru i samovoljno grle smrt, ali ja koji sam iznad svega moćan, imam smilovanja s njihovom bijedom i njihovom velikom nevoljom..“

Isus govori sv. Brigiti (Najava, II dio)

03.11.2021.


„Ja i moji odabranici trpjeli smo okrutnosti s toga, kako bi smo pokazali riječju i primjerom da je put u nebo težak, i kako bi stalno bila prisutna misao: kolika bezazlenost je potrebna zlim ljudima kada čak i odabranici i nedužni moraju trpjeti toliko teškoća.“ ..

(EuM nedjeljom do 12 – u narednim postovima objavljujem po 12 odabranih Kristovih poruka)

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.