Nova poruka KRALJICE MIRA

28.12.2023.

Gospina poruka od 25. prosinca 2023:

„Draga djeco!
Nosim vam mog sina Isusa
da vaša srca ispuni mirom jer on je mir.
Dječice, tražite Isusa u tišini vašeg srca
da se rodi iznova.
Svijet je potreban Isusa zato, dječice,
tražite ga preko molitve
jer on se daje svakodnevno svakome od vas.“


Ovaj puta Gospa je došla u svečanoj odjeći i s malim Isusom u naručju. Isus je ispružio ruku u znak blagoslova, a Gospa je molila nad nama na aramejskom jeziku.
(Vidjelica Marja Pavlović Luneti)

Medjugorje je svetište Kraljice Mira u kojem se nalazi živo vrelo vjere, mira i ljubavi. Na ovom mjestu Majka Marija je duhovna posrednica svojoj djeci. To je mjesto na kojem donosi radost i pokazuje put bez kojeg bi smo svi besciljno lutali po ovom svijetu. Na dan Isusova rođenja Gospa je došla u svečanoj odjeći sa malim Isusom u naručju da nam pokaže radost Božića i blagoslova za sve ljude dobre volje. Ujedno to je potvrda da se Božić na ovaj dan slavi i na Nebu. Božji mir i Isusov blagoslov neka ostane sa nama..

Zašto nam Isus dolazi:

23.12.2023.

Isus je želio ovu suznu dolinu pretvoriti u mali raj, a svi ljudi da se osjećaju kao velika obitelj Božja. Cijeli život Isusov bijaše neprekinuta molitva, razgovor i dogovor između Oca i Sina. Znao je dane i noći provoditi u molitvi. Znao je reći kako je njegovo jelo vršiti volju Oca nebeskoga. „Isus je Očev ljubljeni Sin i nama daje mogućnost da budemo svi sinovi istoga Oca, a međusobno braća i sestre Isusa Krista (Fra Petar Ljubičić)
U tridesetoj godini Isus je počeo naviještati radosnu vijest spasenja = evanđelje. To je Riječ Božja. Pozvani smo poslušati tu riječ, o njoj razmišljati i po njoj živjeti. Mnogi vjernici zaboravljaju kako bi trebalo Božju riječ i drugima prenijeti. Svaki katolik vjernik je po svom krštenju poslan nastavljati djelo Kristovo i tako raditi na širenju kraljevstva Božjega. To je dužan činiti u obitelji, na poslu, u školi, u svom uobičajenom okruženju, prema svojim sposobnostima i svome zvanju. Ne zaboravimo, u Crkvi smo svi odgovorni!
Isus pretače svoju egzistenciju u osobnu molitvu za sve nas, i sve što nam želi reći, prerasta u molitvu koju moramo i mi izgovarati jedni za druge. On se proslavljuje u nama, i nikad se ljepše ne će proslaviti nego kad svi mi shvatimo osobno svoje bezgranično dostojanstvo s kojim nas je Otac za svu vječnost obdario.” (fra Tomislav Pervan).
Evanđelist Ivan piše: »Isus podiže oči k nebu i reče: „Oče, došao je čas: proslavi Sina svoga da Sin proslavi Tebe i da vlašću koju si mu dao nad svakim tijelom dade život vječni svima koje si mu darovao. A ovo je vječni život: upoznati Tebe jedinoga pravog Boga, i onoga koga si poslao, Isusa Krista!”« (Iv 17,1-3).
Predivne su ovo Isusove riječi kada nas upućuje na život vječni. Život vječni je posljednji cilj Isusova, ali i našega života. Sve što god je radio na ovome svijetu, sve je činio na slavu Božju, sve je bilo usmjereno prema vječnom životu. Isus moli svoga Oca da Ga proslavi i da On Oca proslavi i da daruje život vječni svima koje mu je predao. Spoznati Boga, upoznati Isusa Krista u kojem nam je Bog postao vidljiv, opipljiv – to je naš život, vječni život, naša životna sreća. Tko, dakle, upozna Boga i Isusa, povjeruje i ljubi Ga, taj ima život vječni. Spoznati u biblijskom smislu znači vjerovati, gledati, ljubiti, odlučiti se za Boga, živjeti s Bogom, prijateljevati s Bogom… I ne zaboravimo, sve ono što je Isus započeo na zemlji, to bude i dovršio, jer Bog je ideal i samo on može dostići svoje riječi u punini. Tako neka bude. "Era Mira" slijedi po II Kristovom dolasku.!

Ali, kako upoznati Isusa? Iz pričanja bake? Slušajući majku? Idući na vjeronauk? Čitajući Sveto pismo? Slaveći svetu misu i slušajući propovijedi? Čitajući duhovne knjige? Sudjelujući na duhovnim vježbama, obnovama, molitvenim skupinama, seminarima… Sve je to dobro i pomaže nam da se susretnemo i upoznamo Isusa i zavolimo Ga. Tko ne pozna njega, nema zapravo ništa. „Upoznati Isusa Krista – to je sve. Ostalo ništa!” (Chevrier)

Posljednja VREMENA

08.12.2023.

"U knjizi "Rasprava o pravoj pobožnosti prema Presvetoj Djevici"
Sveti Ljudevit Montfortski je napisao:

"Po Mariji je počelo spasenje svijeta, po Mariji treba da se ono i dovrši. Marija se skoro nije ni pokazala za prvoga dolaska Isusa Krista, da se ljudi, koji su bili slabo poučeni o osobi njezina Sina, ne bi udaljili od istine zanoseći se Presvetom Djevicom suviše osjetno i suviše neprosvijetljeno... Sveti Ljudevit Montfortski
Ali za drugoga dolaska Isusa Krista, Marija treba da bude poznata i otkrivena po Duhu Svetome, da po njoj privede ljude na spoznanje, ljubav i službu Isusa Krista, jer sada više ne postoje razlozi koji su vodili Duha Svetoga da sakrije svoju Zaručnicu za njezina života i da je samo malo objavi i nakon što je naviješteno Evanđelje...
Marija treba da zasja u ovim posljednjim vremenima, više nego ikada, svojim milosrđem, svojom moći i svojom milosti: svojim milosrđem, da natrag dovede i ljubazno primi bijedne grešnike i zalutale, koji će se obratiti i povratiti u Katoličku Crkvu; Svojom moći protiv neprijatelja, idolopoklonika, raskolnika, muhamedanaca, židova i okorjelih bezbožnika koji će se strahovito buniti, nastojeći svojim obećanjima i prijetnjama zavesti i upropastiti sve one koji im budu protivni; i napokon ona treba da zasja svojom milosti, da ohrabri i podupre sve junačke vojnike i vjerne sluge Isusa Krista, koji će se boriti za njegove interese. Napokon, Marija treba da bude strašna đavlu i njegovim ortacima kao vojska spremna za boj, osobito u ovim posljednjim vremenima, jer đavao dobro zna da ima malo vremena, mnogo manje nego ikada prije, da upropasti duše, pa svaki dan podvostručuje svoje napore i navale...

Svet Ljudevit Montfortski (1673 -1716),
ovo proročanstvo prorekao prije 400 g.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.