ZADNJA PORUKA (NEBA)

27.02.2022.

Božja riječ evanđelja zapisana je, ne samo u Bibliji, nego u tomovima knjiga brojnih proroka, karizmatika, vidjeoca i drugih odabranih pojedinaca u određenim vremenskim razdobljima. Bog nam govori i svojim stvaranjem, stvorenjima, putem savjesti, misli, emocija .., koje po životnom iskustvu oblikuju naše srce i našu dušu, ovisno o našoj volji i odluci da prihvatimo i slijedimo Božju riječ istine.

Majka Marija, Gospa Međugorska - Kraljica Mira, i danas svakog 25. u mjesecu, i nakon punih 40 godina, daje poruke neba. Poruke su poziv cijelom svijetu i svakom pojedincu da odabere i prihvati Isusov put spasenja kao znak zahvalnosti i poštovanja Bogu stvoritelju za sve ono što nam je dao i što nam i nadalje namjerava dati.
Pred nama je poruka - Međugorje od 25. veljača 2022. g., koja glasi:

„Draga djeco! S vama sam i molimo zajedno. Pomozite mi dječice molitvom da sotona ne prevlada. Njegova moć smrti, mržnje i straha, pohodila je Zemlju. Zato dječice vratite se Bogu i molitvi, postu i odricanju, za sve one koji su pogaženi, siromašni i nemaju glasa u ovom svijetu bez Boga. Dječice, ako se ne vratite Bogu i njegovim zapovijedima, nemate budućnosti. Zato je mene poslao vama da vas vodim. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.“

U proteklih više od 15 godina nastojao sam, najviše poradi sebe, odabrati i komentirati određena poglavlja i/ili darove Božje riječi, ne znajući koliko sam uspio pomoći i drugima kao korisnicima ovog bloga da se odluče za dobro i duhovni napredak na što nas stalno potiče evanđelje.
No, zvoni mi vrijeme rastanka sa blogom, kao obvezom koju sam si nametnuo (sloboda za), a počima vrijeme bloganja po raspoloženju (sloboda od), onda kada mi dođe neka tema koju želim raspraviti sebi i drugima ili sa drugima. Također, to se odnosi i na (duhovnu) poeziju koja je pratila moje brojne postove.

Napominjem, da sam sa posebnim razlogom naveo ovu zadnju Gospinu poruku od prije dva dana, koja nam govori sve sažeto, o stanju u svijetu danas, o očekivanjima od vjernika i svih ljudi, o zlu koje je prisutno i došlo da nam uzme ono naj dragocjenije: našu slobodu, zemlju na kojoj živimo i život koji pripada Bogu. Poruka se odnosi na sve ljude, a svatko je dužan prema svojim sposobnostima i mogućnostima razumjeti i postupiti po istoj, a za to nam je Bog dao potrebne predispozicije.
Agresijom Rusije na Ukrajinu svijet poslije toga više neće nikad biti kao što je bio. Ovo je početak kraja jedne globalne epohe koja je uvod u drugu. Molimo da poslije dođe epoha mira na zemlji. Do tada molimo za Ukrajinski narod, a sve svoje muke, bolove te bolove i patnje svih ljudi, prikazujmo Majci Mariji za pomoć i ozdravljenje ranjenih te spasenje duša (poginulih ili umrlih) koje napuštaju ovaj svijet.

Zahvaljujem svima na posjeti, a posebno na komentarima i pjesmama, prema kojima sam stekao nekoliko izuzetnih prijatelja/ca među vama. Opraštajući se od Vas i Bloga, srdačno vas pozdravljam. Odlazim najviše iz razloga jer se postovi čitaju površno, plitko. Recimo, nakon ovog posta gdje najavljujem odlazak nakon 15 i pol godina bloganja, nitko se nije osvrnuo, nije primijetio da odlazim. Izgleda doista da sve što činimo činimo sebi ili za sebe. Tužno ali istinito. Zato s ponosom odlazim iako sa sjetom ali uzdignuta čela. Takva je prolaznost takav je život ispod sunca. Sretno. Vidimo se tamo!
EuM.

Bog Otac nam govori o sebi ...(IV dio):

20.02.2022.

1. Jednog dana Sv Brigita je molila: „O moj ljubavi najbogatiji Bože, molim Te za grešnike u čijem društvu prebivam, smiluj mi se“. Na to je Bog Otac odgovorio: „Ja čujem i poznajem tvoju volju, stoga će i molitva tvoje ljubavi biti uslišana“!
2. Prijatelju Božji, ja sam kao majka koja kada začuje glas svoga sina, prijateljski mu žuri u susret i kao otac, koji kada vidi kako njegov sin radi, predusreće ga usred puta i olakšava mu teret, tako i ja žurim svojim prijateljima u susret, sve teško činim im laganim i dopuštam da radosno nose. I poput nekog tko vidi nešto ugodno, no nije radostan tako dugo dok se tome ne može približiti, ja se približavam onima koji za mnom čeznu! (Objave, knj. IV, pog. 117)
3. U „Knjizi pitanja“ ponosni redovnik postavlja Bogu pitanje, zašto je On stvorio divlje životinje koje čovjeku samo škode? Bog na to odgovara: „Zašto sam ja stvorio divlje životinje, na to ti odgovaram ovako: sve što sam ja stvorio nije bilo samo dobro već jako dobro i stvoreno je ili na korist čovjeka i prokušanost njega kao i ostalih stvorenja ili kako bi čovjek to poniznije služio svome Bogu što je u svemu sretniji. „
4. Ja sam Bog, Stvoritelj svega. ja sam anđelima i ljudima dao slobodnu volju tako da oni koji hoće ispuniti moju volju kod mene ostaju vječno, no oni koji se odlučuju protiv moje volje, od mene će biti odijeljeni. Neki od anđela postali su zli duhovi, jer mene ne ljube niti su mi se htjeli pokoriti.
5. A kada je potom bio stvoren čovjek i Zli primijetio moju ljubav prema čovjeku, on nije postao samo mojim neprijateljem, već je započeo voditi rat protiv mene tako da je prve ljude zaveo prekoračenjem moje zapovjedi. Zli je tada prema usljeđenom dopuštenju, po mojoj pravednosti, dospio do vlasti. Ja želim da čovjek živi po mojoj volji, no Zli teži tome da čovjek slijedi svoju požudu.
6. Čuj što govorim i pridržavaj se što ti zapovijedam.. Samo je onaj uistinu vrijedan časti koji u sebi vječno jest i bio je; i koji je iz ljubavi stvorio anđele kao i ljude, samo zato da ih, što je moguće više, sudjeluje u Njegovoj slavi. Ja sam isti po moći i volji koji sam bio i tada kada je moj sin uzeo tijelo. U njemu ja jesam i bio sam, i On je u meni i Duh sveti je u nama obojici..
7. Slična pravednost kao na anđelima izvršena je i na ljudima. Čovjek mora prvo Boga iskreno ljubiti, tek tada ga smije gledati. Stoga je moj Sin iz neizmjerne ljubavi htio biti rođen prema zakonu, kako bi u svom ljudskom liku bio vidljiv, jer u svom Božanstvu O nije mogao biti vidljiv. I tako je slobodna volja dana ljudima kao i anđelima da teže nebesko a zemaljsko da preziru.
8. Poslušaj ti koji čezneš nakon oluja svijeta za lukom vječnosti: Tko se nalazi na moru, neka se ne boji kada na njegovoj strani stoji onaj koji može zapovijedati vjetrovima i koji može svemu, što bi moglo naškoditi, zapovjediti da uzmakne! Ja čak mogu zahtijevati i da stijene omekšaju. Olujama mogu zapovijedati da brod puste u sigurnu luku.
9. U svemu se adi o tome da mi se nešto dopada, da se marljivo razmatra moje proslavljenje i da se ni za što drugo ne živi nego samo za to da se meni marljivo služi.
10. Tko je za to pripravan i ima dobru volju, u njemu Bog rado prebiva i On tada ublažava sve opasnosti po dušu i omekšava stijene o koje duša često dospijeva u opasnosti. A što su drugo stijene nego požude? Po njima je duša često u opasnosti. A ako je Bog u brodu života, sve gubi svoju tvrdoću.

Bog Otac govori o sebi:(IV dio-najava)

16.02.2022.

Naša zemaljska egzistencija prožeta je Božjim postojanjem, Njegovom duhovnom naravi, veličinom i slavom. Iako Boga ne vidimo, vidimo Njegova stvorenja i po Njemu sve stvoreno. Prožeti smo Njegovim osobinama, ljubavlju, pravednošću, milosrđem, mudrošću i savršenošću. Kroz povijest stvaranja, Božju egzistenciju pojasnio nam je svojom Riječju i svojim objavama odabranim prorocima Bog sam. Danas, kao Njegova stvorenja, iako ograničeni u vremenskom svijetu, po vjeri i duhovnosti, kao Njegova djeca i odabranici, i ovdje možemo uživati plodove vječnog postojanja! Vječni put je pred nama, a na njega se kreće prihvaćanjem Božje riječi i Ljubavi. Ono što nas čeka je nevjerojatno, no, zato ne trebamo imati problema sa vjerom!
Nastavak u komentarima!
(Nedjeljom do 12 - slijedi IV dio serijala)

Bog govori o sebi ...(III dio):

13.02.2022.

1. Kada silovita voda ne bi bila obuzdana zaprekaa koje su stvorila brda, gdje bi čovjek imao sigurno prebivalište? I kada divlje zvijeri ne bi imale slonište, kako bi pobjegle nezasitnoj pohlepi čovjekovoj. A kada bi čovjek imao sve po svooj žudnji, da li bi i tada tražio nebesko?..
2. Većina mojih djela leži u skrovitosti da bi mene, koji sam čudnovat i neshvatljiv Bog, čovjek spoznao i štovao u divljenju mojoj mudrosti kod stvaranja mojih, toliko mnogobrojnih i raznovrsnih stvorenja.
3. Svetu Brigitu je posebno dojmila najdublja i najneshvatljivija Božja tajna Božjeg Trojstva – jedinstvo triju Božanskih osoba: Oca, Sina i Duha Svetoga, pa nam Bog Otac o tome govori: „Počuj što govorim i govorim, i što ti zapovjedam, ne zbog tvoje časti niti tvoje sramote: Onaj je dostojan časti, koji jeste i bio je u sebi vječan, koji je iz ljubavi stvorio anđele i ljude samo zato da mogu sudjelovati u njegovoj slavi.
4. Ja sam sada jednak i isti koji sam bio kada je moj Sin prihvatio tijelo. U njemu jesam i bijah ja, i on je u meni, i Duh Sveti je u obojici. I premda je u svijetu bilo skriveno da je on Sin Božji, nekima je ipak bilo znano.
5. Stoga znaj kako je ovo pravednost Božja, koja nikad nije imala početka kao što ga nema ni sam Bog. Nadalje znaj da je anđelima prije no što su Boga gledali, bilo pokazano svjetlo. Oni nisu pali zbog toga što nisu poznavali Božji zakon i Božju pravednost, već stoga što se toga nisu htjeli pridržavati. Uvidjeli su kako svi oni koji Boga ljube, Boga će i gledati, i stalno će kod njega i ostati, naprotiv oni koji Boga mrze, vječno će biti kažnjeni i neće ga nikada gledati u njegovoj slavi.
6. Slična pravednost kao na anđelima izvršena je i na ljudima. Jer čovjek prvo Boga mora ljubiti i tek tada ga smije gledati. Stoga je moj Sin iz ljubavi prema zakonu htio biti rođen, da bi u svojoj čovječnosti mogao biti vidljiv, a koji se u svom Božanstvo nije mogao vidjeti.
7. I ljudima je tako kao i anđelima dana slobodna volja, kako bi čeznuli za nebeskim, a zemaljsko držali neznatnim.
8. Stoga ja Bog, posjećujem mnoge na različite načine, premda se moje Božanstvo ne može vidjeti, i na mnogim mjestima Zemlje pokazao sam mnogim osobama kako bi se za grijeh svake pojedine osobe mogla dati zadovoljština i kako bi se moglo postići smilovanje, prije no što ja na istom mjestu ne izvršim sud i svoju pravdu.
9. No ljudi ne shvaćaju pozornost i ne brnu se oko toga. I to je pravda u Bogu da se svi koji su na zemlji prvo trebaju čvrsto nadati onome što ne vide i vjerovati mojoj Crkvi i Evanđelju. Zatim trebaju ljubiti iznad svega Njega, koji im je sve dao i sebe samoga predao u smrt, kako bi se sa Njim svi mogli vječno radovati.
10. Stoga ja, Bog, govorim s onima kako se meni sviđa, da bi se saznalo da se za grijehe mora dati zadovoljština, da bi se kazne toliko umanjile a kruna se mogla uzdići.
11. Bog jest i bio je bez početka i bit će bez kraja. I kao što se svaka od tri boje vidi jedna u drugoj a da se ipak jedna boja razlikuje od druge, znači da je Bog Otac vječno u Sinu i Duhu Svetom, Sin je u Ocu i Duhu Svetom i Duh Sveti je u obojici. I sva trojica usprkos različitosti po vlastitosti osobe, uistinu jesu jedna jedinstvena narav i bit. I nisu tri Boga, štoviše tri osobe su jedan Bog!
12. Ni jedan gospodar nije izvrsniji od mene, niti jedan nije bio prije mene, niti će biti poslije mene, što više sva je vlast od mene i po meni. Stoga sam ja istinski gospodar i nitko se zaista ne može nazvati gospodarem već samo ja. Jer od mene je sva moć i vlast i mojoj se moći nitko neće moći suprotstaviti.

Bog govori o sebi ...(III dio - najava):

09.02.2022.

Naša zemaljska egzistencija prožeta je Božjim postojanjem, Njegovom duhovnom naravi, veličinom i slavom. Iako Boga ne vidimo, vidimo Njegova stvorenja i po Njemu sve stvoreno. Prožeti smo Njegovim osobinama, ljubavlju, pravednošću, milosrđem, mudrošću i savršenošću. Kroz povijest stvaranja, Božju egzistenciju pojasnio nam je svojom Riječju i svojim objavama odabranim prorocima Bog sam. Danas, kao Njegova stvorenja, iako ograničeni u vremenskom svijetu, po vjeri i duhovnosti, kao Njegova djeca i odabranici, i ovdje možemo uživati plodove vječnog postojanja! Vječni put je pred nama, a na njega se kreće prihvaćanjem Božje riječi i Ljubavi. Ono što nas čeka je nevjerojatno, no, zato ne trebamo imati problema sa vjerom!

(Nedjeljom do 12 - objavljujem III dio serijala)
EuM

Bog govori o sebi ...(II dio):

06.02.2022.

1. Nažalost, moćnici ovoga svijeta jako griješe protiv mene. Jer ja samim dao moć i očekivao sam da me štuju, no, oni samo sebi pripisuju slavu kao da bi sve imali po sebi. Ovi jadnici uopće ne misle na svoju bijedu i slabost. pošaljem li im i najmanju bolest, odmah klonu i sve im postaje vrijedno prezira. I kako mogu sa takvim držanjem, koje zauzimaju, opstati pred mojom moći i pobjeći vječnoj kazni?
2. Ne griješe protiv mene puno više ni oni koji sami sebe smatraju mudrima. Ta ja sam bio onaj koji im je dao razumijevanje, pamet, mudrost. Očekivao sam da me ljube! No, oni razumiju samo ono što se tiče njihove dobiti. Oni odvraćaju svoje oči od drugih, svoje poglede usmjeravaju samo na svoj užitak, slijepi su kada treba zahvaljivati meni, koji sam im sve to dao.
3. Nitko među njima, bio dobar ili loš, bez mene ne može nešto spoznati i razumjeti. No, kod zlih dopuštam da usmjere svoju volju na ono što oni žele i hoće.
4. Anđele sam stvorio na svoju hvalu i slavu. Ali i čovjeka sam pozvao na svoju čast u život!. Dao sam mu tijelo kao hram Duha Svetoga i u tom tijelu stvorio sam anđeoski sličnu dušu, koja, slično anđelima, treba biti bogata snagom i vrlinom.
5. Ponosni redovnik postavlja Bogu Sucu pitanje: „Zašto je tako puno stvoreno a nema koristi“, na što Sudac odgovara: Kao što su moja djela mnogovrsna, ona su i čudnovata i nepojmljiva, i premda ih je puno, ni jedno nije bez razloga. Čovjek je sličan dječaku koji je rođen u zatvoru i odgojen u tami. I kada bi se ovom reklo što su svjetlo i zvijezde, on to ne bi vjerovao, budući da od toga ništa ne vidi.
6. Na sličan način sviđa se i čovjeku biti posve u tami nakon što je ostavio istinsko svjetlo, kao što je primjereno izrečeno u narodnoj poslovici: „Tko se privikne na zlo tome se i zlo čini dobro“.
7. I premda je sada ljudski um u odnosu na mene zamračen, sveukupno nema zamračenja i promjene, jer ja sam sve tako uredio, časno i mudro odredio, a određujem još uvijek, da ništa bezrazložno ni beskorisno nije učinjeno, ni najviši brijeg, ni pustinja i more, niti divlje životinje i otrovni crvi.
8. I štoviše, kao što sam se pobrinuo u mnogočemu za korist čovjeka, pobrinuo sam se i za onu drugih stvorenja.
9. Sve sa odredio na smislen način: nešto na korist i radost čovjekovu, nešto za sklonište divljim životinjama i pticama, drugo opet za uvježbavanje čovjekovo i kroćenje njegovih strasti. Nešto opet za zajedničko djelovanje elemenata, drugo opet divljenje mojim djelima i pet nešto za kažnjavanje grešnika, te kao izjednačavanje onoga gore i onoga dolje, konačno stvorio sam i sve drugo iz samo meni znanog i sadržanog razloga.
10. Pogledaj na primjer kako malena, sićušna pčelica zna pripraviti med i puno toga izvući iz mnogih stvari kao i mnoga druga mala i velika stvorenja koja po marljivosti i poznavanju trava i prosudbi njihove koristi nadvisuju čovjeka. Puno je toga za njih korisno što naprotiv čovjeku škodi.
11. Zašto se čudiš tada što je ljudska pamet preslaba spoznati i razlikovati moja čuda, budući je nadvisuju i najsitnija stvorenja? Gledaj, što je ružnije od žabe ii zmije? Što je podlije od čička ili koprive? No ipak sve je to dobro za one koji razumiju razabrati moja djela.
12. Tako je sve što postoji, na nečiju korist, a sve što se pokreće zna kako će njegova priroda opstati i kako se može ojačati. I budući da su sva moja djela čudnovata i sve naviješta moju hvalu, i čovjek bi stoga morao znati da on koji je stvoren ljepši i koji je ljubljeniji od ostalih stvorenja, trebao bi se osjećati to obvezatniji da me časti.

Bog govori o sebi ...(II dio):

02.02.2022.

Naša zemaljska egzistencija prožeta je Božjim postojanjem, njegovom duhovnom naravi, veličinom i slavom, iako Boga ne vidimo, vidimo Njegova stvorenja i po Njemu sve stvoreno. Prožeti smo Njegovim osobinama, ljubavlju, te njegovom pravednošću, milosrđem, mudrošću i savršenošću. Kroz povijest stvaranja, Božju egzistenciju pojasnio nam je svojom Riječju i svojim objavama Bog sam. Danas, kao Njegova stvorenja, iako živimo u vremenitom svijetu, po vjeri i duhovnosti možemo uživati plodove vječnog postojanja! Vječni put je pred nama, a na njega se kreće prihvaćanjem Božje riječi i Ljubavi.

(Nedjeljom oko 12 - objavljujem II dio serijala)
EuM

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.