ZADNJA PORUKA (NEBA)

27.02.2022.

Božja riječ evanđelja zapisana je, ne samo u Bibliji, nego u tomovima knjiga brojnih proroka, karizmatika, vidjeoca i drugih odabranih pojedinaca u određenim vremenskim razdobljima. Bog nam govori i svojim stvaranjem, stvorenjima, putem savjesti, misli, emocija .., koje po životnom iskustvu oblikuju naše srce i našu dušu, ovisno o našoj volji i odluci da prihvatimo i slijedimo Božju riječ istine.

Majka Marija, Gospa Međugorska - Kraljica Mira, i danas svakog 25. u mjesecu, i nakon punih 40 godina, daje poruke neba. Poruke su poziv cijelom svijetu i svakom pojedincu da odabere i prihvati Isusov put spasenja kao znak zahvalnosti i poštovanja Bogu stvoritelju za sve ono što nam je dao i što nam i nadalje namjerava dati.
Pred nama je poruka - Međugorje od 25. veljača 2022. g., koja glasi:

„Draga djeco! S vama sam i molimo zajedno. Pomozite mi dječice molitvom da sotona ne prevlada. Njegova moć smrti, mržnje i straha, pohodila je Zemlju. Zato dječice vratite se Bogu i molitvi, postu i odricanju, za sve one koji su pogaženi, siromašni i nemaju glasa u ovom svijetu bez Boga. Dječice, ako se ne vratite Bogu i njegovim zapovijedima, nemate budućnosti. Zato je mene poslao vama da vas vodim. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.“

U proteklih više od 15 godina nastojao sam, najviše poradi sebe, odabrati i komentirati određena poglavlja i/ili darove Božje riječi, ne znajući koliko sam uspio pomoći i drugima kao korisnicima ovog bloga da se odluče za dobro i duhovni napredak na što nas stalno potiče evanđelje.
No, zvoni mi vrijeme rastanka sa blogom, kao obvezom koju sam si nametnuo (sloboda za), a počima vrijeme bloganja po raspoloženju (sloboda od), onda kada mi dođe neka tema koju želim raspraviti sebi i drugima ili sa drugima. Također, to se odnosi i na (duhovnu) poeziju koja je pratila moje brojne postove.

Napominjem, da sam sa posebnim razlogom naveo ovu zadnju Gospinu poruku od prije dva dana, koja nam govori sve sažeto, o stanju u svijetu danas, o očekivanjima od vjernika i svih ljudi, o zlu koje je prisutno i došlo da nam uzme ono naj dragocjenije: našu slobodu, zemlju na kojoj živimo i život koji pripada Bogu. Poruka se odnosi na sve ljude, a svatko je dužan prema svojim sposobnostima i mogućnostima razumjeti i postupiti po istoj, a za to nam je Bog dao potrebne predispozicije.
Agresijom Rusije na Ukrajinu svijet poslije toga više neće nikad biti kao što je bio. Ovo je početak kraja jedne globalne epohe koja je uvod u drugu. Molimo da poslije dođe epoha mira na zemlji. Do tada molimo za Ukrajinski narod, a sve svoje muke, bolove te bolove i patnje svih ljudi, prikazujmo Majci Mariji za pomoć i ozdravljenje ranjenih te spasenje duša (poginulih ili umrlih) koje napuštaju ovaj svijet.

Zahvaljujem svima na posjeti, a posebno na komentarima i pjesmama, prema kojima sam stekao nekoliko izuzetnih prijatelja/ca među vama. Opraštajući se od Vas i Bloga, srdačno vas pozdravljam. Odlazim najviše iz razloga jer se postovi čitaju površno, plitko. Recimo, nakon ovog posta gdje najavljujem odlazak nakon 15 i pol godina bloganja, nitko se nije osvrnuo, nije primijetio da odlazim. Izgleda doista da sve što činimo činimo sebi ili za sebe. Tužno ali istinito. Zato s ponosom odlazim iako sa sjetom ali uzdignuta čela. Takva je prolaznost takav je život ispod sunca. Sretno. Vidimo se tamo!
EuM.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.