Poruka Neba

26.03.2022.

Gospina poruka, Međugorje, 25. ožujaka 2022:

„Draga djeco! Slušam vaš vapaj i molitve za mir. Sotona se godinama bori za rat. Zato me Bog poslao među vas da vas vodim na putu svetosti, jer čovječanstvo je na raskrižju. Pozivam vas vratite se Bogu i Božjim zapovijedima, da vam bude dobro na zemlji i da iziđete iz ove krize u koju ste ušli jer ne slušate Boga koji vas ljubi i želi vas spasiti i povesti u novi život. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.“
...
Kako protumačiti poruku Neba, poruku Majke da se vratimo Bogu i Božjim zapovijedima. Majka upozorava i zove djecu na put spasenja kako bi izišli iz krize i krenuli u novi život. Bog nas ljubi, želi spasiti i povesti u novi život. No prije toga, svako se mora ponovno roditi - prihvaćanjem Božje riječi (zapovijedi) koje nam je Otac dao. Bez toga nema mira ni spasenja.

To su rekli:

20.03.2022.

- Neka mi Gospodin podari smirenost da prihvatim stvari koje ne mogu promijeniti, hrabrost da promijenim stvari koje mogu promijeniti i mudrost da ih razlikujem.
(Sv. Franjo Asiški);
- Vaš svakidašnji život je vaša škola, vaš hram i vaša vjera.
(Halil Džubran);
- Zaista, kažem vam, ako se ne obratite i ne postanete kao djeca, nećete ući u kraljevstvo nebesko.
(Mt 18,3);
- Stavi me kao znak na srce, kao pečat na ruku svoju, jer ljubav je jaka kao smrt, a ljubomora tvrda kao grob. Žar je njezin žar vatre i plamena Jahvina. Mnoge vode ne mogu ugasiti ljubav niti je rijeke potopiti.
(Pjesma nad pjesmama 8,6);
- Imaj strpljenja hodati malim koracima dok ne dobiješ krila za letjeti.
(sv. Franjo Saleški).
- Kada te zatekne slobodno vrijeme - zahvaljuj za svo vrijeme jer je bio s tobom i kada nisi mislio na Njega.
(EuM)
- Tvoj identitet nije ono što govore o tebi, ono materijalno što imaš ili pak težnja za plodovima zemlje koje uzimaš. Tvoj identitet je ono što poneseš sa sobom kada sve to ostavljaš.
(EuM)

PS
(U nedostatku vremena i volje da dolazim i komentiram postove vaše, pišem za sebe i one zalutale ovdje, trenutno, ispada da mi je tako draže...)
Lp

Kako ostati normalan

14.03.2022.

Molitve iscjeljenja:
Pored svega onoga što nas pogađa od korone do rata od rata do neizvjesnosti i straha, nije nikom lako a posebno onom tko je bolestan a udaljen od Boga. Gdje je izlaz i sam se pitam, Dali uzimati tablete ili duhovne lijekove, što nam uopće još pomaže.
Jednom prilikom prof Ivančić je izjavio: „Duhovni lijekovi trebaju se uzimati redovito svaki dan“. Trebaju se izgovarati tako da dolaze od glave do srca odn. do duha. Strahove koje nosimo - treba priznati Bogu, oprostiti sebi i drugima te zavapiti: U ime Tvoje, Isuse Kriste, neka od mene odstupi strah.
Treba ponavljati: „Isus je mo Gospodin! Isus je gospodar moje situacije! Isus je svemoguć! Ako je Bog uz mene tko može biti protiv mene?! Isus je moj prijatelj! Ponavljati to sve dok ne osjetiš da si oslobođen i da možeš ponovo disati punim plućima.
Ako tvoje molitve ne djeluju, ne treba stati. treba pokrenuti u svom srcu mnoge druge retke iz svetog pisma. Npr: Gospodin je moja stijene, onima koji Boga ljube sve okreće na dobro. (Rim. 8). Treba čitati psalme npr: 27., 34., 37., potom 91., 103., 23., 42., 85., 81.! Biraj psalme prema tome kako se osjećaš. Polagano čitati, ponavljati neke izreke, sve dok se tvoje srce ne otvori Božjoj snazi i sili i sve dok se sasvim ne oslobodiš straha.
Onima kojima je jako loše, tko je u velikoj tuzi ili depresiji, treba uzeti oružje koje nam sv. Pavao preporuča u Poslanici Efežanima: 6.10-20! Tamo su oružja koja nam pomažu u našoj borbi i oslobađaju nas.
Treba nastojati biti stalno u vezi s Bogom, moliti, čitati sveto pismo, bdjeti – boraviti s Bogom u tišini s molitvama zahvale i dopustiti da nas Duh sveti vodi, držati se zapovjedi i voljeti Isusa, tj. vjerovati da te Bog voli.
(Pripremio EuM, ne treba komentirati)

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.