Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/idragi28

Marketing

Isus nam govori...(V):

1. Od ovog dana želim da moje tijelo češće primaš, jer ono je lijek i hrana po kojoj se osnažuje duša. Onaj koji je slab u duši, a bez snage u krepostima, po njoj će biti ojačan. To je ono tijelo koje sam obećao u Evanđelju, a koje je hrana za vječnost.
2. Kakve veće nezahvalnosti može biti od one kada se Boga hoće shvatiti razumom i kada se Njegove skrivene odluke i tajne, koje on ima u svojoj ruci, usuđujete suditi?
3. Ipak, neprijatelji moji, koje sam ja otkupio svojom krvlju, ne tražim ništa od vas osim vaših duša. Vratite se zato u poniznosti k meni! Prihvatit ću vas s radošću kao svoju djecu. Stresite težak jaram Zloga sa sebe i prisjetite se moje ljubavi! U vašim srcima vidjet ćete tada kako sam mio i nježan.
4. Crkva se sastoji od sedam sakramenata, kao iz sedam stabala, i to od: krštenja, svete ispovjedi, potvrde, svete pričesti, svećeničkog reda, ženidbe i bolesničkog pomazanja!
5. Čekao sam do posljednjeg časa na njegovo obraćenje i ono je konačno zasluga moje Majke. I premda nju ovaj čovjek u svom srcu uopće nije pravo ljubio, bio se navikao da kad god čuje njezino ime, suosjeća s njezinim bolom podno moga križa i tako je ipak pronašao put vječnom spasu i bio spašen.
6. Ja sam glava svega, moja Majka je vrat, moji apostoli i njihovi nasljednici su, da tako kažem, kičma moga tijela, oni svi ne ljube samo mene, već i sve one koji mene ljube, časte i promiču. Stoga čvrsto stoji što sam Ja rekao: ona djela koja sam ja činio, činit će i oni i njihova je volja istovjetna s mojom.
7. Ne razmatra se više zašto je nekoć beskrajno bogati Bog postao bijedan i siromašan, da bi naime poučio ljude da prolazno malo cijene, a da je doista samo nebesko dostojno ljubiti!
8. Duša treba marljivo paziti da njome ne zagospodari tijelo, inače bi u njoj sve dospjelo u nered. Oči bi tada željele gledati što im se sviđa, no što im je štetno. Uši bi željele slušati što im je isprazno, kušalo bi se ono što je slatko i radilo bi se samo za volju svijeta. Razum bi pritom bio zaveden, nestrpljivost bi vladala, pobožnost bi oslabila a nemar bi ojačao. Grijeh bi se olako prihvaćao i budućnost se više ne bi cijenila.
9. Kako bi se duša mogla prilagoditi volji Božjoj kada joj se dopada još samo tjelesno? Ili kao se može razlikovati istinito od lažnog kada je sve što je Božje duši postalo teško? O jadnoj tako unakaženoj duši može se reći: kuća Božja plaća najamninu Zlome i njemu je odana.
10. Ja sam svećenicima udijelio pet skupocjenih darova: prvo moju vjeru, drugo oba ključa za nebo i pakao, treće sposobnost da od neprijatelja Božjeg učini gotovo anđele, četvrto moć da posvećuju moje tijelo što ne može činiti ni jedan anđeo, peto da dodiruju i dijele moje tijelo koje je bez ljage.
11. Loši svećenici vole tri prijatelja puno više nego mene: svijet, svoje tijelo s njegovim nagonima i strastima i Zloga koji će ga dočekati..
12. Papa neka zapovjedi svakom biskupu da pripaze na život svojih duhovnika, te da svakom, koji svoj život ne želi poboljšati i ustrajati u uzdržljivosti, bude posve oduzeta njegova prebenda, jer Bogu je draže da se na takvom mjestu uopće ne slavi misa, nego da tijelo sina Božjega bude doticano bludnim rukama.


Post je objavljen 28.11.2021. u 10:43 sati.